מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הקראת סיפוריםאמא מודאגת24/01/2013
בוקר טוב לכולם. באיזה גיל הקטנים שלכם התחילו לשבת לשמוע סיפור? שלנו בת שנה וחודשיים ואם אני מצליחה להקריא לה שני עמודים רצוף זה יום טוב. לרוב היא פשוט מאבדת סבלנות אחרי כמה משפטים ולא משנה אם אני רק מקריאה או משתפת אותה בתהליך ומצביעה על התמונות ועושה קולות וכו'. לשבת ולדפדף בספר היא בהחלט עושה אבל להקשיב לסיפור לא. גם בגן היא לא משתפת פעולה עם שעת סיפור.
זה צריך להדאיג אותי? או שבגיל שלה זה עדיין סביר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקראת ספרים
לימור24/01/2013שלום לך,
אני מציעה לך להקריא ספרים קצרים ואם הם ארוכים פשוט לתמצת אותם ולא להקריא מילה במילה. אני זוכרת שהבן שלי היה בגיל הזה ואהב מאוד את פעולת הדפדוף ולא איפשר לי להקריא לו ספר.
מעניין אותי לדעת האם כאשר את מדברת אליה יש זמן שבו היא נעצרת לרגע ומתבוננת בך. האם את יכולה להחזיק אותה בידיים במשך שתיים שלוש דקות והיא נינוחה או שלא קיים כלל זמן כזה?
בעיקרון ילדים בגיל הזה מתחילים ללכת ונהנים מאוד לחקור את העולם ולזוז ממקום למקום. הם מתלהבים מיכולת הניידות שלהם, מיכולת ההליכה. ככל שהם גדלים הם צריכים להיות מסוגלים לשבת יותר זמן, להיות פחות תזזיתיים ויותר קשובים. כך גם כשעורכים מפגשים בגן לקטנים המפגשים לרוב קצרים יותר וכוללים שירים וריקודים שמאפשרים להם את הצורך הזה בתנועה.
המון הצלחה
לימור :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקראת ספרים - תגובה
טובי פלד30/01/2013שלום אמא יקרה
את משקיע יותר מדי זמן בפעילות בה הילדה פסיבית. אין תןעלת מרובה מהקראת סיפורים עדיף שתעשו משהו ביחד או תני לה לעשות דברים לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקריאת ספרים
לימור30/01/2013שלום לך,
אני חושבת שצריך וחשוב להקריא הרבה ספרים בגיל הרך וגם חשוב איך מקריאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בעד ספרים
דניאלה31/01/2013ומאוד נהנת להקריא לפני השינה.
לדעתי הקול שלנו כבר תורם להרגיע לפני השינה
והחוויה של הביחד- אין להם תחליף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
דריה ב30/01/2013בתי בת שנה וחמש ואני לא מקריאה לה באופן ישיר. אני רק מספרת לך מה מצויר בספר וממציאה במילים שלי מה הם עושים וכו׳. לא צריך להיות קשוחה לגבי הטקסט שכתוב. יהיה לה יותר מעניין אם תספרי במילים שלך שהיא רגילה אליהן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)