כול הזמן על הידיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כול הזמן על הידיים
    טל
    25/01/2013

שלום רב
    בני הבכור בן 3 חודשים. היות ואני אם טרייה, וביקשתי לקבל כלים על עולם ההורות, רכשתי את הספר 'המדריך הישראלי להורים' שנכתב בידי שני פסיכולוגים וממש משמש לי כגורו.
    בספר נכתב כי עד גיל שנה אין מושג כזה של פינוק, ועל כן בכול פעם שהילד בוכה, יש להיענות לו, וכך אני נוהגת לעשות, אלא שאני מוצאת עצמי מחזיקה את הילד רוב היום, לאחר שהקטן (חמוד אבל נודניק!!!) לא מוכן להיות עם עצמו, ולא משנה אם אני שמה אותו במיטה עם מובייל, באוניברסיטה או בטרמפולינה מול ערוץ בייבי.
    יוצא שמתוך כך שאני מנסה להיות אם מכילה אני הופכת לאם מתוסכלת, שאין לה פנאי לשום דבר. זאת מבלי שהזכרתי את ביקורות הסביבה (חמה ואמא בעיקר):"את אשמה, הרגלת אותו לידיים".
    סוגיה נוספת שאני מתחבטת בה היא כיצד עלי לפתח ולהעשיר את בני? נכון שהוא רק בן 3 חודשים, אבל אני מאמינה שמההתחלה יש לפתח את הילד. אני שרה לו, מראה לו קצת חיות בספר שלו, מסבירה לו קצת על המשחקים התלויים באוניברסיטה, אבל מרגישה שאני חוזרת על עצמי, ושאולי זה לא מספיק .
    אודה לעזרתכם
    טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כול הזמן על הידיים

הוספת תגובה

• כל הזמן על הידיים

לימור
    25/01/2013

שלום לך אמא טרייה,
    ראשית ברצוני לאחל לך המון מזל טוב. שנית, ילד בוכה כי כנראה צורך שלו באותו רגע לא נענה: זה יכול להיות רעב, עייפות, כאב פתאומי, חיתול מלא. התינוק המאוד קטן זקוק שיתמלאו כל צרכיו הבסיסיים. יחד עם זאת לא ייתכן שתסתובבי איתו כל היום על הידיים, זה נראה לי הרגל מגונה שלא עושה לך טוב וגם לא מטיב בהכרח עם התינוק. אני חושבת שבמהלך ההיכרות שלך עם התינוק את תדעי לפי סוג הבכי מה הצורך שלו, מתי צריך להרים ולהרגיע ומתי לא. אגב ניתן לתת לתינוק מוצץ, לשיר לו, ללטף אותו מבלי להרימו בידיים.
    לא ממליצה לך כלל על טלוויזיה בשנתיים הראשונות להתפתחות התינוק. אני מעדיפה דיסקים להאזנה המותאמים לתינוקות. כמובן שיש מגוון צעצועים לגיל הרך שמפתחים את החושים: חוש ראיה, חוש שמיעה, חוש מישוש וכו'. אך בשלב הזה התינוק זקוק בעיקר להמון חום, אהבה, תשומת לב וכמובן סיפוק הצרכים הבסיסיים.
    בכל מקרה מאחלת לך המון הצלחה
    לימור :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כול הזמן על הידיים

טל
    26/01/2013

לימור תודה רבה ושבוע מבורך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו