מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילדה בת שנה וחצי שמשתטחת על הרצפהדריה ב29/01/2013
ערב טוב! אז אני עוד אחת מהאמהות האלה שאובדות עצות בנוגע לאיך מתנהגים כשהילד משתטח. בתי מפותחת קוגניטיבית לגילה ומבינה הכל וגם מדברת יפה. אבל כשהיא מתעצבנת כשאני לא מרשה משהו היא משתטחת על הרצפה ונהיית כמו קרש אי אפשר להרים אותה. אני לא יודעת איך להגיב כראוי ניסיתי קול תקיף וחד משמעי,ניסיתי לומר לה שלא מתנהגים ככה. ניסיתי ברוך ולנסות לשכנע אותה להתעסק במשהו אחר. ניסיתי להתעלם. מה אני לא עושה נכון? חשוב לציין שהיא לא בגן אלא איתי בבית ואנחנו עושות כיף חיים אני מנסה לספק לה כל גירוי שהיא זקוקה לו... אשמח לתשובה לפני שהמצב יחמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה וחצי שמשתטחת על הרצפה
לימור29/01/2013אמא יקרה, שלום רב!
כאשר בתך משתטחת על הרצפה ו"יוצאת מהכלים", היא למעשה יוצאת מוויסות ולא מקשיבה. לכן הדיבורים אינם יעילים בשלב זה, אלא נחוצה תגובה נחושה. יש לאסוף אותה ולהחזיק אותה (עדיף עם הפנים אלייך אך אם קשה, גם כשגבה אלייך במה שמכונה חיבוק דב). במהלך ההחזקה אל תתייחסי לבכי שלה או להתנהגות שלילית אחרת שלה אלא רק תגני על עצמך (אם היא משתוללת) ותגידי לה בקול נעים ושלו: עכשיו את נרגעת, אני פה בשביל לעזור לך להירגע, אני רואה שקשה לך, אני רואה שאת כועסת. שיקוף הרגשות עוזר לילד להירגע. התקף הזעם עלול להימשך בתחילה המון זמן (גם שעה למשל). אסור לחדול אלא להמשיך בנחישות עד שהילדה נרגעת לחלוטין. לאחר זמן מה כשהילדה נרגעת רצוי לשוחח איתה על מה שקרה, מה היו רצונות הילדה ומה הרצונות שלך כאמא. לבסוף, ניתן לחשוב ביחד על דרכי פיתרון, איך ניתן לפתור את הקונפליקט. זה יעזור לה לעבד את מה שקרה ועם הזמן והעקביות תכיפות ומשך התקפי הזעם יידעכו עד שייעלמו.
בברכה ובהצלחה לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת שנה וחצי
דריה ב29/01/2013תודה רבה על העצה, רק שיהיה לי קצת קשה לנהל איתה שיחה על מה שקרה היא חכמה אך רק בת שנה וחצי... בגדול להיות עקבית?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנה וחצי שמשתטחת על הרצפה - תגובה
טובי פלד30/01/2013שלום לימור
זו עצה שתמשיך את התלות ולא תגדל ילדה עצמאית.כך מגדלים ילדים חלשים לא מתמודדים ובסופו של דבר לא עומדים על הרגליים שלהם אלה נסמכים על ההורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת שנה וחצי שמשתטחת על הרצפה - תגובה
טובי פלד30/01/2013שלום דריה
אני מציע שתשלחי אותה לגן .את מפנקת אותה יוצרת תלות הדדית ומגדלת ילדה חלשה ולא עצמאית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת שנה וחצי
דריה ברבוי30/01/2013שלום ד"ר טובי.היא עתידה להיכנס לגן במאי,יוני. לדעתך ילדי הגן פחות קריזיונרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנה וחצי שמשתטחת על הריצפה
לימור30/01/2013שלום לך דריה,
אני חושבת שהחינוך מתחיל בבית ולא בגן הילדים ולכן את צריכה להציב לבתך גבולות ללא כל קשר להיותה במסגרת חינוכית או לא.
אם היא לא מסוגלת לקבל לא והיא משתוללת היא למעשה זקוקה להרגעה. ברגע שהיא לא נרגעת בעצמה אז בעצם אנחנו מהווים גורם חיצוני שמלמד אותה את הדרך להירגע. כמובן שבהדרגה המטרה שהיא תעשה זאת בעצמה.
אני מקבלת הדרכת הורים צמודה כך שהתשובה שלי ניתנה לך מידע שרכשתי כי גם הבן שלי מתנגד כשאני אומרת לא ומשתולל ומכה.
אני מאחלת לך המון הצלחה
ואם יש לך שאלה נוספת את מוזמנת לשאול :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דריה ב30/01/2013תודה רבה לשניכם. אין ספק שהגבולות מתחילים בבית ואחת הסיבות שהיא עוד לא בגן היא דווקא בשביל שהיא תקבל את החינוך שאני מאמינה בו ולא איזה אישה זרה...
יהיה בסדר בסוף גם להם יהיו ילדים שיעשו להם את מה שעשו לנו חח. בגלל זה הקשר בין הנכדים והסבים כזה חזק, כי הנכדים מתנקמים בהורים במקום הסבים.., :) קצת הומור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)