תינוק בן שנתיים וחודשיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן שנתיים וחודשיים
    מיטל
    31/01/2013

שלום

הבן שלי בן שנתיים וחודשיים, ילד ראשון וכרגע ללא אחים.
    אני מרגישה שבחודשים האחרונים הכל הולך איתו רק במלחמות, אני צריכה להלחם איתו עד שהוא מסכים להתלבש בבוקר, ולצחצח שיניים ולשטוף פנים, ואז כשיוצאים מהבית הוא רץ לחצר ולא מוכן לבוא לאוטו ואני צריכה לתפוס אותו (הוא רץ לכיוון השני) ולהרים אותו לאוטו. וככה מתנהל כל היום שלנו, הוא מאוד עקשן, מתעקש לעשות מה שהוא רוצה ופשוט קשה לי איתו.
    כשהוא עושה משהו לא בסדר לדוגמה זורק אוכל על הריצפה ואני מבקשת שיפסיק הוא מסתכל עלי וממשיך לזרוק כאילו בכוונה לראות מה אני אעשה.
    אני מרגישה ממש מותשת נפשית ופיזית וגם מתוסכלת. זה לא היה ככה לפני חצי שנה.
    מה עושים????

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן שנתיים וחודשיים

הוספת תגובה

• תינוק בן שנתיים וחודשיים - תגובה

ד``ר אורה רבר
    03/02/2013

שלום לך אימא יקרה
    לפני רגע עניתי על שאלה מאוד דומה, אענה שוב כמעט באותן המילים.
    בנך בודק גבולות כמו כול ילד וילדה בגילו, ועליך ללמוד להציב אותם. ראשית חשוב שתביני בשביל מה צריך גבולות?
    צריך להציב גבולות על מנת ליצור אצל הילד ציפיות ברורות- ידע מה מותר ומה אסור. שהילד ילמד לדחות סיפוקים, ירגיש יציב ובטוח. על מנת שהחברה האנושית תוכל להתקיים. על מנת שהילד יוכל להשתלב בה.
    אני מקווה שעכשיו כאשר ברור לך יותר בשביל מה צריך להציב גבולות תוכלי להציבם בצורה ברורה ובטוחה יותר.
    בנוגע לאוכל- כאשר הוא זורק את הפריט הראשון קחי את הצלחת, זה סימן שאינו רוצה לאכול יותר. הציבי גבולות בצורה ברורה אך יחד עם זאת הפגיני הרבה חום ואהבה כלפי הילד. הקדישי לו זמן ותשומת לב הורית ונסי להיכנס לכמה שפחות מאבקי כוח איתו.
    גיל שנתיים מכונה גם בשמות : גיל המרד הראשון וגיל שנתיים האיום עכשיו את בוודאי מבינה למה
    בהצלחה אורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו