תינוק בן 5 חודשים לא מוכן להיכנס לג

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן 5 חודשים לא מוכן להיכנס לג
    בת אל
    27/02/2013

שלום, יש לי תינוק בן 5 חודשים,יש לציין כי עד גיל 3 וחצי חודשים סבל מאוד מגזים, ולכן התרגל לידיים, כעת שגדל קצת,הוא יכול להפעיל את עצמו, להחזיק משחקים, להתגלגל ולכן הוא פחות על הידיים. הוא תינוק די חביב, חייכן, אבל לפעמים יש אנשים כמו חמי וחמותי שאצלם הוא בוכה ללא הרף , לכן "פיתחתי" שיטה והלכתי במשך יום-יום אליהם עד שהתרגל אליהם, אך לאנשים ברחוב הוא די חביב. מכיוון שאני צריכה לחזור לעבודה באפריל, מצאתי משפחתון מכיוון שאני יודעת שיש לי תינוק די בכיין שאוהב ידיים, העדפתי להכניס אותו כבר מעכשיו שיתרגל ויתאקלם לפני שאחזור לעבודה ויקפיצו אותי שוב ושוב למשפחתון.
    לכן שבוע שעבר הכנסתי אותו למשפחתון, ביום הראשון הייתי איתו שעה ביחד, ואז השארתי אותו לבד עם המטפלת, כשחזרתי לאחר שעה מצאתי אותו עם עיניים אדומות, ואמרה לי שהוא נרדם ולא מזמן קם בבכי, בהזדמנות זו ברצוני לומר כי המטפלות מעולות! למחרת הגעתי שוב שיחקתי איתו כרגיל במשך 45-60 דק' ושוב הלכתי, לאחר שעה התקשרו אליי לומר שבני בוכה ללא הפסקה,הגעתי במהירות(האמת שהמתנתי כל הזמן הזה ליד המעון) עוד מהמדרגות שמעתי את הצרחות שלו! וביום השלישי הסיפור חזר על עצמו, כשחזרנו הביתה לקראת ערב עלה לו החום, לא רציני כ"כ 37.9 מעלות, נתתי לו אקמול והוא נרדם. היה לו חום רק באותו יום ולמחרת לא לקחתי אותו לגן לקחתי אותו לרופאה והיא אמרה שהילד בסדר גמור. ומאותו היום התחיל סרט חדש, הוא רוצה אך ורק אותי, אפילו לא את בעלי, הוא לא נשאר לשחק לבד,זזתי מהזווית של העין שלו הוא ישר צורח, הוא לא אוכל כמו שצריך אלא באמצעות תוכנית שהוא אוהב נורא בטלוויזיה, וגם זה לא תמיד פועל, הוא נרדם אך ורק אצלי בצורה כזו שאני מחבקת אותו והוא מניח את הראש ונרדם,שוב אציין שזה רק אצלי, חזרתי להשים אותו בגן ביום שני אך במתכונת אחרת, כמו שפעלתי עם חמותי, לשהות במעון יחד עם הילד ולשחק איתו ולעיתים להעלם לו מהעין, מה שלא כ"כ מצליח לי, הוא נשאר בגן משחק ואם אני רק נעמדת הוא מתחיל לצרוח, אתמול בערב יצאתי למס' סידורים והשארתי אותו עם אמי ובעלי והילד לא הפסיק לבכות פשוט קרוב לשעה וחצי והילד בוכה והם לא מצאו פיתרון להרגיע אותו, אני באפיסת כוחות, חסרת רעיונות, חייבת עזרה בדחיפות, אשמח לישועה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הכנסת תינוק לפעוטון

נועה
    28/02/2013

אני יכולה רק להגיד לך שככה זה אצל כולם, מאוד קשה לקטנים להכנס פעם ראשונה למסגרת. זה יקח זמן וסביר להניח שהוא גם יהיה הרבה חולה בחודשים הראשונים.
    עם הבן שלי היה אותו סיפור כמו שאת מתארת בסוף נשברתי ולקחתי מטפלת אישית, אחרי שנה הכנסתי אותו לפעוטון ושוב הסרט חזר על עצמו, בכה המון והיה חולה המון. בקיצור אולי יוכלו לתת לך כאן עצה טובה אני רק אומרת שזה מוכר ידוע וצריך לגייס כוח נפשי כדי לעבור את התקופה הזו. אחר כך כבר קל יותר, בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנסת תינוק למסגרת חינוכית

לימור
    02/03/2013

שלום לך אמא יקרה,
    הקושי שאת מתארת הוא לגיטימי והוא מאפיין את תהליך ההסתגלות אותו עוברים הילדים כשהם נכנסים למסגרת חינוכית חדשה. ניתן להקל עליו את המעבר אם הדבר ייעשה בצורה הדרגתית כמובן. אני מציעה להביא לילד חפץ מעבר, חפץ שהילד מחובר אליו בבית שיכול להרגיע ולהשרות עליו תחושת ביטחון בגן.
    אין להתרגש מכך ויש להבין שזה תהליך שדורש זמן וגם לא על כל בכי שלו צריך לקרוא לך. הילד יעבור את התקופה הזאת ויסתגל ואפילו יהנה מאוד ללכת לגן. כשהוא בוכה חשוב שהצוות ידע איך להרגיע אותו ולהסיח את דעתו בפעילויות התואמות את גילו, בשירים ובמשחקים. יש להענות לצרכים בסיסיים שלו כגון: אוכל, החלפות, שינה. אני בטוחה שהכל יסתדר, הוא יסתגל לגן ויהיה נהדר, רק את צריכה להיות נחושה שאת עושה את הדבר הטוב ביותר עבורו ועבורך ולהיות שלמה עם הבחירה בגן שעשית.
    מאחלת לך המון הצלחה
    לימור :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו