בן שנתיים מתנגד להתלבש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנתיים מתנגד להתלבש
    דנה
    02/04/2013

עד לפני שבוע לא היתה בעיה להלביש אותו בבוקר. פתאום התחיל להתנגד שנוריד לו את הפיג'מה ונלביש אותו. בימים הראשונים זו היתה התנגדות רק לחולצה וביומיים- שלושה האחרונים לא מוכן בכלל שנפשיט אותו וההלבשה מלווה בהשתוללות, בכי נוראי וצרחות אימה. לא עוזרים הסברים שבד"כ מאוד עוזרים איתו בתחומים אחרים. וגם בחירה בין שני בגדים לא עוזרת. מה עושים? אני ממש מרחמת עליו שהוא מרגיש ככה וכשאנחנו מלבישים אותו בכח זה מרגיש לי כמו התעללות. וגם מה יכולה להיות הסיבה לכך?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים מתנגד להתלבש

הוספת תגובה

• בן שנתיים מתנגד להתלבש

לימור
    02/04/2013

שלום רב,
    הבן שלכם הגיע לגיל המרד וההתנגדויות. הוא נאבק על עצמאותו ולכן אני ממליצה לא רק לתת לו אפשרות לבחור את הבגדים אלא לאפשר לו להתלבש בעצמו עד כמה שניתן. כדאי להכין איתו מראש את הבגדים מהערב וגם להודיע לו שמחר בבוקר הוא מתעורר, שוטף פנים, מתלבש והולך לגן. ההסברים הרבים לא עוזרים כי הילד מבין שצריך להתלבש אבל לדעתי רוצה לעשות זאת בעצמו. נסו לאפשר לו להיות עצמאי לפי מידת יכולתו.
    בהצלחה
    לימור :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים מתנגד להתלבש - תגובה

טובי פלד
    08/04/2013

תבדקו אם התפתחה איזה רגישות בעור.
    אם לא ,תלבישו אותו כפי שצריך ,בלי כעס ובלי עונשים. הכעס הזה יעבור.זו לא התעללות זה טיפול נכון.אתם יכולים לתת לו לישון בבגדים של למחרת או לנסות להלביש אותו כששהוא ישן וטושטש.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו