גמילה מחיתולים - לא בכיוון?!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מחיתולים - לא בכיוון?!
    נועה
    08/04/2013

שלום רב,
    בני בן שנתיים וחצי. מתוק חמוד ותקשורתי במידת מה (עדיין לא מדבר שוטף אבל מסביר היטב את צרכיו ורצונותיו ונדירות הפעמים שאיננו מבינים מה הוא רוצה). כמו כל ההורים גם אנחנו מוטרדים מעניין הגמילה מחיתולים ומוצאים עצמנו מבולבלים אל מול הגישות השונות. אני מאמינה שהבעיה שלנו היא הרבה יותר שורשית-הוא איננו מתייחס כהוא זה למצב החיתול שלו. אם הקקי שלו לא היה כזה מסריח ואני לא הייתי כזאת דאגנית הוא היה מסוגל להישאר עם קקי בחיתול יום שלם ולא להבחין בכך... כנ"ל לגבי פיפי.
    חשוב לציין כי מגיל מאד קטן אנחנו מקפידים להסב את תשומת ליבו לכך למשל כאשר אנו רואים אותו מתאמץ אנחנו שואלים "אתה עושה קקי בחיתול? כן?" כשמחליפים לו מדברים על זה וכו'... לאחרונה התחיל להביע עניין בזמן שאביו "עושה פיפי בשירותים" כדבריו...
    שאלתי היא, מה לנו וגישות השונות אם ניכר כי הוא בכלל "לא בכיוון" ואינו שם לב למצב השונה בגופו כאשר הוא עם קקי בחיתול וכו'? איך ניתן להתחיל גמילה במצב שכזה? כיצד ניתן לעורר, אם בכלל, את תשומת ליבו בדרך טובה יותר מהדרכים שניסינו?

אודה לתשובתכם בהקדם,
    תודה מראש,
    נועה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים - לא בכיוון?! - תגובה

טובי פלד
    08/04/2013

נועה היקרה שלום רב
    רגישות אסטטית ולריח היא עניין אינידוודואלי. הילד שלך כנראה לא כל כך רגיש לזה.תמשיכו בעדינות להזכיר לו לא יותר מדי,אל תלחיצו .זה יבוא לבד. בביטחון מלא .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו