לא רוצה ללכת לגן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא רוצה ללכת לגן
    נועה
    09/04/2013

הבן שלי בן שנתיים וארבעה חודשים. זו השנה הראשונה שלו בגן, נכנס בספטמבר בגיל שנה ותשעה חודשים. לפני כן היה בבית איתי ועם מטפלת אישית שמאוד אהב.
    מתחילת השנה הוא לא אהב ללכת לגן וכל בוקר היה בוכה.
    בגן תיארו אותו כילד שקט מופנם ועדין, עם המשפחה לעומת זאת הוא מאוד רועש ושובב, ממש רחוק מהתיאור בגן.
    גם היום המצב אותו דבר, הוא עדיין בוכה בבוקר ולא רוצה להיכנס לגן.
    מפריע לי שלא נראה שהוא התחבר אישית לגננת מסוימת.
    הוא עדיין נחשב לשקט ומופנם בגן, אבל אחה"צ בגן הציבורי הוא משתולל הרבה ואם הוא פוגש ילדים מהגן הוא קורא להם ומשחק איתם.
    קשה לי להחליט אם טוב או רע לו בגן, לטענת המטפלות במהלך היום הוא משחק יפה אבל קרה לא פעם שבאתי לקחת אות ובסוף היום והוא נראה לי כבוי ועצוב.
    מה כדאי לעשות במקרה הזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא רוצה ללכת לגן

הוספת תגובה

• לא רוצה ללכת לגן

לימור
    09/04/2013

שלום לך,
    בד"כ מה שתארת מאפיין ילדים בתהליך הסתגלות לגן. התופעה מוכרת גם בקרב ילדים לדוגמה שכמעט לא מדברים בגן למרות שבבית מדברים המון (אילמות סלקטיבית). הייתי קובעת פגישה עם הגננת ולא מסתפקת בשיחה עם המטפלות. בשיחה הייתי מתארת את התנהגות הילד בבית וכן את תחושותיי שהילד עצוב וכבוי בגן. הייתי מבקשת שישימו לב יותר לילד, שואלת עם מי הוא משחק, באילו אינטרקציות מעורב, האם משתתף במפגשים, עובד בשולחנות היצירה כמו כולם.....מבררת לגבי התפקוד הכללי שלו בגן, האם יש קשיים במעברים/בתפקוד.
    את כמובן מכירה את הילד הכי טוב ויכולה לברר עם עצמך האם את חושבת שיש לו קושי בהיבט מסוים: שפתי (תקשורתי), רגשי, חברתי, מוטורי, קוגנטיבי. ייתכן שהילד זקוק לעזרה? ייתכן שהוא זקוק לקבוצה קטנה יותר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצה ללכת לגן - תגובה

טובי פלד
    10/04/2013

את יכולה להחליף גן .את יכולה גם להמשיך לשלוח אותו לגן תוך כדי זה שאת מבררת בדיוק מה קורה לו שם.אם זה לא מסתדר כדאי לך להתייעץ עם איש מקצוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו