מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא רוצה ללכת לגןנועה09/04/2013
הבן שלי בן שנתיים וארבעה חודשים. זו השנה הראשונה שלו בגן, נכנס בספטמבר בגיל שנה ותשעה חודשים. לפני כן היה בבית איתי ועם מטפלת אישית שמאוד אהב.
מתחילת השנה הוא לא אהב ללכת לגן וכל בוקר היה בוכה.
בגן תיארו אותו כילד שקט מופנם ועדין, עם המשפחה לעומת זאת הוא מאוד רועש ושובב, ממש רחוק מהתיאור בגן.
גם היום המצב אותו דבר, הוא עדיין בוכה בבוקר ולא רוצה להיכנס לגן.
מפריע לי שלא נראה שהוא התחבר אישית לגננת מסוימת.
הוא עדיין נחשב לשקט ומופנם בגן, אבל אחה"צ בגן הציבורי הוא משתולל הרבה ואם הוא פוגש ילדים מהגן הוא קורא להם ומשחק איתם.
קשה לי להחליט אם טוב או רע לו בגן, לטענת המטפלות במהלך היום הוא משחק יפה אבל קרה לא פעם שבאתי לקחת אות ובסוף היום והוא נראה לי כבוי ועצוב.
מה כדאי לעשות במקרה הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רוצה ללכת לגן
לימור09/04/2013שלום לך,
בד"כ מה שתארת מאפיין ילדים בתהליך הסתגלות לגן. התופעה מוכרת גם בקרב ילדים לדוגמה שכמעט לא מדברים בגן למרות שבבית מדברים המון (אילמות סלקטיבית). הייתי קובעת פגישה עם הגננת ולא מסתפקת בשיחה עם המטפלות. בשיחה הייתי מתארת את התנהגות הילד בבית וכן את תחושותיי שהילד עצוב וכבוי בגן. הייתי מבקשת שישימו לב יותר לילד, שואלת עם מי הוא משחק, באילו אינטרקציות מעורב, האם משתתף במפגשים, עובד בשולחנות היצירה כמו כולם.....מבררת לגבי התפקוד הכללי שלו בגן, האם יש קשיים במעברים/בתפקוד.
את כמובן מכירה את הילד הכי טוב ויכולה לברר עם עצמך האם את חושבת שיש לו קושי בהיבט מסוים: שפתי (תקשורתי), רגשי, חברתי, מוטורי, קוגנטיבי. ייתכן שהילד זקוק לעזרה? ייתכן שהוא זקוק לקבוצה קטנה יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רוצה ללכת לגן - תגובה
טובי פלד10/04/2013
את יכולה להחליף גן .את יכולה גם להמשיך לשלוח אותו לגן תוך כדי זה שאת מבררת בדיוק מה קורה לו שם.אם זה לא מסתדר כדאי לך להתייעץ עם איש מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)