בן 3 - מסרב להיגמל מחיתולים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 3 - מסרב להיגמל מחיתולים
    יולי
    15/04/2013

שלום רב
    בני בן 3 וחודש , מסרב להתחיל את תהליך הגמילה מחיתול.. הוא אינו מוכן להיכנס לשירותים, וכשאני רוצה להשאיר אותו בלי חיתול הוא מתחיל לבכות ולבקש שאחזיר את החיתול, כשבסוף אני משכנעת אותו להוריד את החיתול , הוא מפספס , נראה כאילו הוא עדין לא מבחין מתי שעליו לעשות צרכיו .
    בשנה הבאה הוא צריך כבר ללכת לגן עירייה ואני מפחדת שלא ייגצל לחלוטין עד אז.

אודה לעצות איך אפשר לעזור לו להיגמל , כך שגם לו תיגם לו טראומה (אני יודעת שאסור ללחוץ על ילדים ).

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בן 3 - מסרב להיגמל מחיתולים - תגובה

טובי פלד
    16/04/2013

שלום יולי הילד קצת רגיש והמערכת הביולוגית ששולטתעל הסורגים לא מוכנה עדיין. עזבי את זה לחלוטין. הוא יודע בדיוק מה מצופה ממנו .הוא יגיע לזה לבד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיוק כך היה אצלי...

דידי
    29/04/2013

גם הילד שלי בן שלוש וחודש ולא רצה להיפרד מהחיתול, למרות שכמעט כל ילדי הגן שלו כבר גמולים.
    לפני שבועיים בערך, כשהיה במצב רוח טוב באיזה ערב לפני השינה, אמרתי לו שלמחרת, כשנחזור מהגן, נוריד את החיתול ונלבש תחתונים, בגלל שהוא כבר כל-כך בוגר, ויודע כבר לעשות המון דברים לבד, ואני בטוחה שהוא יצליח לעשות פיפי וקקי בשירותים או בסיר. לא שאלתי אותו, פשוט קבעתי לו עובדה.
    ואכן, למחרת, חזרנו מהגן והורדנו את החיתול. להפתעתי, הוא לא התנגד.... וכך עשינו בשלושת הימים הבאים. היו פספוסים מעטים.... ביקשנו ממנו שיגיד לנו מיד כשיש לו פיפי כדי שנלך לשירותים (והוא כבר יודע שפיפי עושים בעמידה). שמנו לו שרפרף כדי שיהיה לו נוח, ואת הסיר הכנו על הריצפה ליד השירותים בשביל קקי.
    בשישי-שבת שהגיעו, נשארנו בבית על מנת שיהיה כל היום עם התחתונים, ורק בשינה שמנו לו חיתול.
    ביום ראשון (פחות משבוע מאז שהתחלנו) כבר שלחנו אותו לגן עם תחתונים כעובדה מוגמרת (וכמובן עם שלושה זוגות מכנסיים ותחתונים להחלפה)...
    הוא כבר שבוע בגן בלי חיתול (למעט שנת הצהריים) והולך ממש סביר... כמובן שפספס מספר פעמים אבל ככה לומדים, לא?
    אנחנו ממש בתחילת התהליך, אבל אני רוצה לעודד אותך שזה עניין של זמן קצר וזה גם מאוד תלוי בכם. תהיי בטוחה שהוא יצליח ותעבירי לו את זה באיך שאת מדברת איתו.
    המון המון בהצלחה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו