מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 3 - מסרב להיגמל מחיתוליםיולי15/04/2013
שלום רב
בני בן 3 וחודש , מסרב להתחיל את תהליך הגמילה מחיתול.. הוא אינו מוכן להיכנס לשירותים, וכשאני רוצה להשאיר אותו בלי חיתול הוא מתחיל לבכות ולבקש שאחזיר את החיתול, כשבסוף אני משכנעת אותו להוריד את החיתול , הוא מפספס , נראה כאילו הוא עדין לא מבחין מתי שעליו לעשות צרכיו .
בשנה הבאה הוא צריך כבר ללכת לגן עירייה ואני מפחדת שלא ייגצל לחלוטין עד אז.
אודה לעצות איך אפשר לעזור לו להיגמל , כך שגם לו תיגם לו טראומה (אני יודעת שאסור ללחוץ על ילדים ).
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3 - מסרב להיגמל מחיתולים - תגובה
טובי פלד16/04/2013שלום יולי הילד קצת רגיש והמערכת הביולוגית ששולטתעל הסורגים לא מוכנה עדיין. עזבי את זה לחלוטין. הוא יודע בדיוק מה מצופה ממנו .הוא יגיע לזה לבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיוק כך היה אצלי...
דידי29/04/2013גם הילד שלי בן שלוש וחודש ולא רצה להיפרד מהחיתול, למרות שכמעט כל ילדי הגן שלו כבר גמולים.
לפני שבועיים בערך, כשהיה במצב רוח טוב באיזה ערב לפני השינה, אמרתי לו שלמחרת, כשנחזור מהגן, נוריד את החיתול ונלבש תחתונים, בגלל שהוא כבר כל-כך בוגר, ויודע כבר לעשות המון דברים לבד, ואני בטוחה שהוא יצליח לעשות פיפי וקקי בשירותים או בסיר. לא שאלתי אותו, פשוט קבעתי לו עובדה.
ואכן, למחרת, חזרנו מהגן והורדנו את החיתול. להפתעתי, הוא לא התנגד.... וכך עשינו בשלושת הימים הבאים. היו פספוסים מעטים.... ביקשנו ממנו שיגיד לנו מיד כשיש לו פיפי כדי שנלך לשירותים (והוא כבר יודע שפיפי עושים בעמידה). שמנו לו שרפרף כדי שיהיה לו נוח, ואת הסיר הכנו על הריצפה ליד השירותים בשביל קקי.
בשישי-שבת שהגיעו, נשארנו בבית על מנת שיהיה כל היום עם התחתונים, ורק בשינה שמנו לו חיתול.
ביום ראשון (פחות משבוע מאז שהתחלנו) כבר שלחנו אותו לגן עם תחתונים כעובדה מוגמרת (וכמובן עם שלושה זוגות מכנסיים ותחתונים להחלפה)...
הוא כבר שבוע בגן בלי חיתול (למעט שנת הצהריים) והולך ממש סביר... כמובן שפספס מספר פעמים אבל ככה לומדים, לא?
אנחנו ממש בתחילת התהליך, אבל אני רוצה לעודד אותך שזה עניין של זמן קצר וזה גם מאוד תלוי בכם. תהיי בטוחה שהוא יצליח ותעבירי לו את זה באיך שאת מדברת איתו.
המון המון בהצלחה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)