מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה מטיטולים כבר 9 חודשים ועדייןמלי21/04/2013
שלום!
בתי בת שנתיים ו-9 חודשים.מגיל שנתיים אנחנו גומלים אותה מטיטולים.
בהתחלה נרתעה מלשבת על סיר או אסלה. לאחר מכן הסכימה לשבת, אבל רק עם הבגדים. אח"כ הסכימה להוריד, אבל רק בבית ולא בגן. אח"כ לקח זמן שתלמד גם לעשות פיפי כשהיא יושבת ולא כשהיא קמה וכבר עם מכנסיים. הכל אצלה לוקח המון זמן ומעודדים אותה אין סוף. הפחד שלי הוא מפני גן עירייה שהיא מתחילה בספטמבר. היא תהיה אז בת 3 וחודש. אני חוששת שלא תגמל עד אז.
המצב היום: היא עושה פיפי בשירותים או בסיר, בכל מקום, גם מחוץ לבית, אבל צריך להזכיר לה ולקחת אותה כי לא מבקשת לבד. כשהיא עסוקה היא מתאפקת, אפילו מלא זמן וכשמנסים לקחת אותה לשירותים, היא אומרת "אין לי" ולא מסכימה לבוא ו-5 דקות אחרי זה יכולה לעשות על הרצפה. בחלק מהמקרים היא אומרת שהיא צריכה לשירותים, אבל זה רק אחרי שכבר ברח לה קצת בתחתונים ואז היא עושה בשירותים את היתר.
ויש גם בעייה עם הקקי. היא מחכה שישימו לה טיטול לפני השינה (עושה את זה במעון וגם בבית) ולפעמים כשאין טיטול והיא צריכה- היא עושה בתחתונים. קניתי לה לוח ומדבקות ואמרתי לה שכשעושים קקי בסיר או בשירותים- אז מקבלים מדבקה ומדביקים על הלוח, אבל זה לא עובד.
מה עוד אפשר לעשות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה
עינת21/04/2013היי,
הייתי מציעה לך לקרוא ספר מעולה של דפנה תייר (היענות לצרכים) שמאוד עזר לי גמלתי את בני בגיל שנה ושמונה בעזרת הספר שלה.
בעיקרון העניין הוא שאתם צריכים להיות אחראים לקחת אותה לשירותים עד שהיא תפנים את העניין ותבקש ללכת לבד.
לגבי "אין לי" - ברגע שאת רואה שיש לה פיפי (ואת יודעת שיש לה! היא לא עשתה כבר המון זמן, היא זזה באי נוחות וכו') אל תשאלי אותה אם יש לה פיפי כי את יודעת שהתשובה שלה תהיה שאין לה, תני לה יד ותגידי לה שהולכים לעשות פיפי, תיהי אסרטיבית אבל גם עדינה, תיהי נחושה בדעתך שעכשיו הולכים לשירותים (כשהבן שלי אומר שהוא לא רוצה, אני מסבירה לו שהוא יוכל לחזור למשחק/ טלוויזיה מיד כשיסיים והוא מתרצה בלי וויכוחים)
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מטיטולים כבר 9 חודשים ועדיין - תגובה
טובי פלד22/04/2013מלי שלום . את עושה הכי טוב שיש.
אל תילחצי ,זה יסתדר .אל תלחיצי את הילדה כל ילד עושה זאת בקצב שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)