מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בבקשה לענותמירב28/04/2013
שלום רב,
אני אימא חד הורית. ביתי בת שנתיים ומאוד קשורה אליי. בכל פעם שאני רוצה להשאיר אותה עם אמא שלי או עם אבא שלה - אותו היא רואה אחת לשבועיים ,היא מסרבת להיפרד ממני ובוכה. לפעמים הפרידה נעשית ללא ברירה. אני משאירה אותה בוכה תוך כדי זה שהיא אומרת : "אמא" "אמא". הלב שלי נקרע. האם זה מצב נורמאלי? האם אני לא גורמת לה לאיזה טרואמה? אני מסבירה לה יפה שאני אבוא לקחת אותה אבל זה לא עוזר. בגן אגב היא לא עושה בעיות בעת הפרידה. גם אבא שלה וגם אמא שלי מספרים שאחרי כמה דקות היא מפסיקה לבכות ודי נהנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה קטנה
עינת30/04/2013הי מירב,
יש לי בן בן שנתיים וחצי ואני יכולה להגיד לך שמניסיון שלנו צריך לעשות לו "הכנות" מראש לכל דבר.
תנסי להסיבר לה מראש (אפילו יום לפני) מה הולך להיות, מתי אבא יבא /נסע אליו, תפרדי מאמא יפה יפה תתני לה נשיקה וחיבוק ואת תשארי אצל אבא עד ש ........ ואני יחזור לקחת אותך בשעה..... וכו'
ושוב לספר לה באותו יום: "את זוכרת שהיום הולכים לאבא....."
כשהיא תדע מה סדר הדברים ומה הולך להיות, היא תדע למה לצפות, ויהיה לה יותר קל.
כנראה הגן זה כבר דבר שבשיגרה והיא יודעת את סדר היום שלה אבל כשהולכים לאבא/ סבתא- היא לא יודעת מתי את חוזרת ולא יודעת מה הולך לקרות.
אני מסבירה לבן שלי כל דבר מגיל אפס כמעט ואני יכולה להגיד לך שזה ממש עוזר (אפילו כשהולכים לרופא או לטיפת חלב לקבל חיסון)
מקווה שעזרתי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עינת.
מירב30/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיא כנראה
מירי01/05/2013חווה סוג של חרדת נטישה ומפחדת שאת הולכת ולא חוזרת. כדי לרכך את הפרידה תשארי לזמן קצר עם אבא שלה או עם אמא שלך עד שהיא תתאקלם עם הדמות החדשה וכמו שעינת אמרה תגידי לה מתי את חוזרת לקחת אותה ושאת תתקשרי. אני לא מומחית אבל הבנתי שביגלאים האלה חרדת נטישה מאוד נפוצה ואם בא לך לשמוע יותר בענייני חינוך ראיתי שמיכל דליות מעבירה הרצאות ללא תשלום בכל מיני אזורים בארץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שירה.
מירב02/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)