בבקשה לענות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בבקשה לענות
    מירב
    28/04/2013

שלום רב,
    אני אימא חד הורית. ביתי בת שנתיים ומאוד קשורה אליי. בכל פעם שאני רוצה להשאיר אותה עם אמא שלי או עם אבא שלה - אותו היא רואה אחת לשבועיים ,היא מסרבת להיפרד ממני ובוכה. לפעמים הפרידה נעשית ללא ברירה. אני משאירה אותה בוכה תוך כדי זה שהיא אומרת : "אמא" "אמא". הלב שלי נקרע. האם זה מצב נורמאלי? האם אני לא גורמת לה לאיזה טרואמה? אני מסבירה לה יפה שאני אבוא לקחת אותה אבל זה לא עוזר. בגן אגב היא לא עושה בעיות בעת הפרידה. גם אבא שלה וגם אמא שלי מספרים שאחרי כמה דקות היא מפסיקה לבכות ודי נהנית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה לענות

הוספת תגובה

• עצה קטנה

עינת
    30/04/2013

הי מירב,
    יש לי בן בן שנתיים וחצי ואני יכולה להגיד לך שמניסיון שלנו צריך לעשות לו "הכנות" מראש לכל דבר.
    תנסי להסיבר לה מראש (אפילו יום לפני) מה הולך להיות, מתי אבא יבא /נסע אליו, תפרדי מאמא יפה יפה תתני לה נשיקה וחיבוק ואת תשארי אצל אבא עד ש ........ ואני יחזור לקחת אותך בשעה..... וכו'
    ושוב לספר לה באותו יום: "את זוכרת שהיום הולכים לאבא....."
    כשהיא תדע מה סדר הדברים ומה הולך להיות, היא תדע למה לצפות, ויהיה לה יותר קל.
    כנראה הגן זה כבר דבר שבשיגרה והיא יודעת את סדר היום שלה אבל כשהולכים לאבא/ סבתא- היא לא יודעת מתי את חוזרת ולא יודעת מה הולך לקרות.

אני מסבירה לבן שלי כל דבר מגיל אפס כמעט ואני יכולה להגיד לך שזה ממש עוזר (אפילו כשהולכים לרופא או לטיפת חלב לקבל חיסון)
    מקווה שעזרתי
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה עינת.

מירב
    30/04/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היא כנראה

מירי
    01/05/2013

חווה סוג של חרדת נטישה ומפחדת שאת הולכת ולא חוזרת. כדי לרכך את הפרידה תשארי לזמן קצר עם אבא שלה או עם אמא שלך עד שהיא תתאקלם עם הדמות החדשה וכמו שעינת אמרה תגידי לה מתי את חוזרת לקחת אותה ושאת תתקשרי. אני לא מומחית אבל הבנתי שביגלאים האלה חרדת נטישה מאוד נפוצה ואם בא לך לשמוע יותר בענייני חינוך ראיתי שמיכל דליות מעבירה הרצאות ללא תשלום בכל מיני אזורים בארץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שירה.

מירב
    02/05/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו