מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה בתהליכיםסיגל04/05/2013
שלום,
ביתי בת שנתיים. מראה לדעתי סימני גמילה מובהקים. לפני מפר ימים ראתה אותי בשירותים ואמרה "גם אני רוצה לשבת בשירותים" ותמיד מתריעה לפני עשיית קקי. קניתי לה ישבנון. היום היא ישבה עליו מספר פעמים. לא יצא לה כלום אבל נראה שעצם הישיבה שם נחמדה לה. פיפי היא עשתה כשישנה בחיתול.
אני מעוניינת להמשיך ולהתמיד בנושא הבעיה היא שהגננת כבר הודיעה מראש שלא תשתף פעולה. מכיוון שמדובר על משפחתון בתוך ביתה והיא יחידה על מספר ילדים, היא הבהירה מראש שאין לה אפשרות לשבת עם ילדים בשירותים ולא מעוניינת שיהיו "תקלות בביתה". לכן בגן ילדים מסתובבים עם חיתול בלבד. מכיוון שאני צפוייה ללדת באוגוסט ולא תתאפשר לי גמילה בחופש, היא הסכימה "לבוא לקראתי" ורק ביולי לאפשר לידה להיות ללא חיתול כאשר היא תשים אותה בסיר בסלון.
הבעיה היא שעד אז יש עוד חודשיים ואני כן חושבת שיש מקום להתחיל את התהליך כבר עכשיו. האם אפשרי לגמול רק בבית? לתת לה להתנסות בינתיים בזום"ש ואחה"צ? או שאני סתם מבלבלת אותה ועדיף להחביא את השיבנון ולחכות עד יולי? העם עשייה בבית בישבנון ובגן בסיר תבלבל ותזיק? תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה בתהליכים - תגובה
ד``ר אורה רבר06/05/2013שלום לך אימא יקרה
אם באמת הבת שלך בשלה ניתן לגמול אותה במספר ימים. על עקרונות הגמילה תצטרכי לקרוא באתרים המתאימים.
עוד מעט חופשת שבועות, ואם אני טועה, אתם יכולים להיות איתה רצוף מיום שלישי בבוקר ועד למוצאי שבת. אלו חמישה ימים שבהם תוכלו להוריד לה את החיתול, אחרי שיחת הכנה שבה תסבירו לה שאתם שמחים שהיא כבר ילדה בוגרת ויכולה לעשות את צרכיה בסיר/ישבנון.
הורידו את החיתול בבוקר יום שלישי לאחר הסבר קצר. חשוב שלא תלחצו. כאשר מפספסת החליפו תחתונים ברוגע, כפעולת שגרה בלי הערות. כאשר מצליחה להגיע לשירותים עודדו ושבחו. תראו מה מידת ההצלחה עד מוצאי שבת. אם הילדה גמולה שלחו אותה לגן בלי חיתול ובקשו מהמטפלת במעון להציע לה ללכת לשירותים/לשבת על הסיר שיהיה מונח בשירותים של הגן, פעם בחצי שעה לא צריך לשבת לידה. חלק מהבשלות והגמילה היא היכולת להוריד את התחתונים לבד ולהתיישב לבד על הסיר/ישבנון. כמובן שאם אחרי חמשת ימי ה"חופשה" היא עדיין זקוקה לעזרה רבה או מפספסת יותר מפעמים במהלך שעות השהות בגן , שלחו אותה לגן עם חיתול כמו כול שאר הילדים.
בנוגע לשנת הצהרים, על כול מקרה יש לחתל מכוון שבגיל זה קשה מאוד לשלוט על הסוגרים בזמן השינה.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה בתהליכים - תגובה
טובי פלד15/05/2013סיגל שלום
תני לה להתנסות בבית כי זה הקצב הטבעי שלה ,היא תסתגל גם לדרישות של הגננת וזה לא יגרום לה נזק . העיקר בלי לחץ כי הילדה שלך מתפתחת יפה מאד.בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)