מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה מחיתוליםדנה29/05/2013
שלום,
בני בן שנתיים וחודשיים. רציתי להתחיל גמילה מחיתולים בקרוב כי נאמר לי שעדיף בקיץ. יש לי שני דברים שמטרידים אותי -
דבר ראשון, האם הוא מוכן - הוא עדיין לא מדבר אלא רק מילים בודדות אך אני מניחה שנבין כשהוא יגיד קקי או פיפי. הוא לא מראה סימנים של מוכנות (השאלה היא האם אלה סימנים) - הוא לא אומר לנו אחרי שעשה בחיתול, לא מפריע לו להיות עם חיתול מלא בקקי או בפיפי הרבה זמן וכשהוא קם בבוקר החיתול שלו מפוצץ בפיפי. האם בכל זאת אפשר לנסות לשים סיר בבית או שזה חסר טעם? אני יודעת שגם להתחיל מוקדם מידי זה לא טוב.. לפי מה יודעים אם להתחיל?
דבר שני, הוא עומד לעשות ניתוח בקיץ בכליה והוא יצטרך להיות שבועיים עם חוט שיוצא מאיבר המין ושאסור לו לגעת בו. כמובן שהפיתרון הטוב ביותר זה שיהיה עם חיתול ואז זה יימנע. השאלה היא, אם אתחיל עכשיו בגמילה, האם אוכל להסביר לו שאסור לגעת באיבר המין או לחילופין אפשר להחזיר אותו לשבועיים לחיתול?
בעיקרון אין לי בעיה לחכות עד אחרי הניתוח אבל כעבור זמן קצר יתחיל גן חדש ואני יודעת שזה לא טוב לילד לגמול במקביל ומאידך אחר כך מתחיל חורף..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
דנה06/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מחיתולים - תגובה
ד``ר אורה רבר09/06/2013שלום לך אימא יקרה
על פי מה שאת מתארת בנך עדיין לא בשל לגמילה ואין טעם להלחיץ אותו. חכי עד לאחר הניתוח וכאשר יבריא לחלוטין תוכלי להתחיל בגמילה, גם זאת רק לאחר שיראה סימני בשלות. הבשלות באה לידי ביטוי במכלול תחומי החיים של הילד: בשלות פיזיולוגית, בשלות קוגניטיבית, בשלות רגשית, בשלות חברתית. ומעל לכול רצון הילד להיגמל הבא לידי ביטוי במילים ובמעשים.
בהצלחה בניתוח ובריאות שלמה רק לאחר מכן תשקלי שוב האם ילדך בשל לגמילה. ילד בשל ניתן לגמול בקלות בזמן קצר יחסית.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מחיתולים - תגובה
ד``ר אורה רבר09/06/2013שלום לך אימא יקרה
על פי מה שאת מתארת בנך עדיין לא בשל לגמילה ואין טעם להלחיץ אותו. חכי עד לאחר הניתוח וכאשר יבריא לחלוטין תוכלי להתחיל בגמילה, גם זאת רק לאחר שיראה סימני בשלות. הבשלות באה לידי ביטוי במכלול תחומי החיים של הילד: בשלות פיזיולוגית, בשלות קוגניטיבית, בשלות רגשית, בשלות חברתית. ומעל לכול רצון הילד להיגמל הבא לידי ביטוי במילים ובמעשים.
בהצלחה בניתוח ובריאות שלמה רק לאחר מכן תשקלי שוב האם ילדך בשל לגמילה. ילד בשל ניתן לגמול בקלות בזמן קצר יחסית.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)