שאלה בנושא גמילה מחיתולם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנושא גמילה מחיתולם
    רינת
    27/06/2013

למומחי הפורום שלום רב,

בני בן שנתיים וחצי. במרץ הייתה לו עצירות אחת מאוד כואבת ונראה לי שמאז הוא התחיל בעצם להבין ולהתעסק עם התובנות לגבי צרכים. מאז אותה עצירות יש איזשהי "עצלות" של מערכת העיכול- הוא פשוט לא עושה קקי במשך יומיים או שלושה ואז כשהוא כבר לא יכול לדחות את זה - זה נורא כואב ביציאה.

לפני כחודש וחצי הוא גמל את עצמו לבד מחיתולים- אני לא עודדתי וקידמתי אותו בשום צורה אלא הוא בא אליי ואמר לי שהוא ילד גדול והוא צריך תחתונים ושהוא עושה פיפי בשירותים. מאותו רגע הוא עם תחתונים, לא פספס אפילו פעם אחת וגם ישן כל הלילה- 10 שעות- עם תחתונים ללא שום פיספוסים או בריחות. אני לא מרגישה שהוא בגמילה- אני מרגישה שמאז ומעולם לא היו חיתולים בחיינו!

הבעיה היא בקקי. התחלה הוא ביקש חיתול ואז עשה קקי, אח"כ הוא התחיל לעשות בתחתונים. כמו שאמרתי הוא מתאפק כמה ימים ולא עושה וכשהוא עושה זה יוצא נורא קשה וגם הוא מאוד מאוד מאוד מתבייש בעצמו. אני אומרת לו שזה בסדר וזה לא נורא ושאני סומכת עליו שפעם הבאה הוא יעשה בשירותים. בשבוע האחרון- פעמיים הוא עשה בשירותים וזו כבר התקדמות אבל זה נעשה בכאב, קושי ובכי רב.

לדעתי יש פה אלמנט גם של פחד וכאב מעצירות וגם הפחד לעשות בשירותים כי הוא באמת מפחד שהקקי יוצא בשירותים. אני מנסה לזרום אבל זה משפיע על האכילה שלו ועל המצב הרוח שלו. אני מרגישה שהוא עצור כזה.

מה עליי לעשות?
    תודה רבה על התמיכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנושא גמילה מחיתולם

הוספת תגובה

• שאלה בנושא גמילה מחיתולם - תגובה

טובי פלד
    30/06/2013

שלום רינת.
    עצירות זה קודם כל משהו פיזיולוגי,נטייה של מערכת העצבים.אני מציע בשביל ההתחלה לא להתייחס לזה יותר מדי,לא לההראות כעס או לחץ. לעודד ללכת לשרותים מיד .אפשר גם להתייעץ עם הרופא ולתת משלשל עדין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי רינת...

דידי
    30/06/2013

מניסיון, ממליצה לך להתייעץ עם ד"ר אורה רבר. עברתי אצלה הדרכה בנושא גמילה מחיתולים ואני באופן אישי מאוד מתחברת לגישה שלה.
    ולדעתי האישית, בשום פנים ואופן לא להשתמש במשלשלים עבור הילד! וזו דעתי האישית בלבד.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו