חינוך- בן שנתיים וארבעה חודישם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חינוך- בן שנתיים וארבעה חודישם
    דנה
    14/08/2013

שלום,
    בני בן שנתיים ו-4 חודשים. לאחרונה החלה תופעה שכאשר מדברים אליו לגבי משהו שלא מוצא חן בעיניו כמו להרים מהרצפה את מה שזרק או לצחצח שיניים וכו', הוא עושה את עצמו לא שומע ולא מתייחס ומאוד קשה להגיע אליו, הוא כאילו אוטם את עצמו כשהוא לא רוצה לשתף פעולה. אני לפעמים מוותרת לו אבל בעלי מאוד קשוח איתו בנושא הזה וכשהוא רוצה לדבר איתו ולהסביר לו הוא לא מרים את הראש ואז בעלי מתעצבן שהוא לא מסתכל עליו כשהוא מדבר איתו ואחרי הרבה פעמים שהוא מבקש שירים משהו והוא מתעלם, הוא מתחיל לכעוס ולצעוק עליו. הסיטואציה מאוד קשה לי כי אני חושבת שזה נורמלי ומפריע לי שבעלי כועס עליו. בגדול הוא ילד די מפונק ובוכה הרבה פעמים מכל שטות ובעלי רוצה לחנך אותו שלא יעשה מה שהוא רוצה אז הוא לפעמים מייצר מריבות עם הילד ואז נהיה בכי ובלגאן וזה בעיני לא מתאים לגיל הזה. השאלה שלי האם אני טועה? האם הוא טועה? מה צריך לעשות בסיטואציה שבה הוא מתעלם מהבקשות שלנו? והאם זה קריטי שהוא לא מסתכל עלינו לפעמים כשאנחנו מדברים אליו למרות שמבקשים ממנו כמה פעמים להסתכל? האם חינוך מהסוג הזה צריך להתחיל בגיל כזה? באיזו רמה צריך להציב גבולות? איך יודעים מה חשוב ומה פחות? כל הנושא הזה מאוד מבלבל..
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חינוך- בן שנתיים וארבעה חודישם - תגובה

ד``ר אורה רבר
    19/08/2013

שלום לך אימא יקרה
    אכן החינוך הכולל הצבת גבולות מתאים לגיל זה, אך השאלה היא מהי הדרך המתאימה להצבת גבולות.
    כאשר בנך לא מוכן להרים את הצעצוע מהרצפה. אפשר לחזור ולבקש שוב. ובפעם השלישית אפשר לומר אם לא תרים מהרצפה, אני ארים אבל לא תקבל את הצעצוע. אפשר להניח את הצעצוע גבוהה מחוץ לשדה הראיה של הילד ליום יומיים, ולא לוותר גם אם הוא בוכה. חבל להשתמש בכוח גם צעקות על הילד הוא סוג של שימוש בכוח. הוא לא חייב להסתכל עליכם כאשר מדברים אליו. כאשר לא רוצה לצחצח שניים, אפשר לומר אם לא תצחצח שיניים לא תוכל לקבל מחר ממתק/חטיף כי כול החיידקים נשארים בפה משום שאתה לא מצחצח שיניים. מה שחשוב זה לא רק לומר אלא גם להיות עקביים ולא לוותר.
    אתם מחליטים מה חשוב לכם ומה פחות נסו להציב בתחילה כמה שפחות גבולות אבל הקפידו עליהם בעקביות ועם הזמן תוכלו להציב גבולות נוספים על פי הערכים שלכם.
    בהצלחה אורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו