שאלת גמילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלת גמילה
    אמאלה
    17/08/2013

בתי בת שנה ו - 9, אני מרגישה לפי כל הסימנים (לרבות היכולת להתאפק כשהיא רוצה) שהיא מוכנה לגמילה. אבל אני נתקלת בשתי בעיות: 1. כולם אומרים לי כל הזמן שהיא ממש קטנה, ו - 2, נראה לי שהיא לא ממש רוצה.

אני אסביר:
    התחלנו את התהליך לפני שבוע, ועברנו כמה שלבים: בשלב הראשון היא הסכימה לשבת בסיר כמה פעמים, לפעמים אפילו דקות ארוכות, פעם אחת אפילו עשתה מיוזמתה (ביקשה לשבת ועשתה). בשלב השני (בערך אחרי יומייים...) היא עדיין מוכנה לשבת על הסיר, אבל איך שמרגישה שיוצא לה היא קמה ועושה על הרצפה, או גרוע מזה- צורחת עד לב השמיים שהיא רוצה טיטול. ביומיים האחרונים, היא כבר לא מוכנה לשבת על הסיר בכלל - ועושה בבית בכל מקום שיוצא לה, מודיעה רק אחרי שהיא עשתה (כשיוצא קקי קצת נלחצת). יש לציין שכמובן כל הצלחה לוותה בקריאות הידד, טלפון לאבא / סבתא וטקס פרידה מהפיפי בשירותים...

העניין הוא, שניסיתי הליך הדרגתי של הוצאת החיתול רק בבית אבל קראתי בכל מקום שלא ממליצים על זה כי זה מבלבל אותם. מצד שני, להוציא לה לכל היום זו בעיה כי עכשיו קיץ ומבלים בגני שעשועים ואצל הסבתות והן עושות לי פרצופים, כי "היא קטנה מדי" ולא בא לי להתמודד גם איתן. אני לא יכולה להשאיר אותה עכשיו שבועיים בבית...

אני לא מספיק מנוסה כדי לדעת האם ההתנהגות שלה (שהיא עושה בכל מקום בבית ולא מבקשת או מודיעה) היא חלק מהתהליך, או שמשהו לא בסדר. האם היא לא אמורה מתישהו להרגיש שזה לא נעים לה?...

אני ממש אובדת עצות ולא מעוניינת להחזיר לה את הטיטול בכל מקרה.

תודה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלת גמילה

הוספת תגובה

• ועוד נקודה אולי חשובה

אמאלה
    17/08/2013

אנחנו עושים איתה ישיבות יזומות (אני יודעת מתי הולך לצאת לה, וגם היא כבר מודיעה) אבל אם היא מסכימה לשבת, היא יושבת ומתאפקת עד שהיא קמה ואז היא עושה על הרצפה.

לא אכפת לי שהתהליך יהיה ארוך, אני רק רוצה לוודא שאני עושה אותו נכון...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו