התאפקות בגמילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התאפקות בגמילה
    יסמין
    18/08/2013

שלום רב!
    אני אמא לתאומים בני שנתיים וחצי (בן ובת)
    התחלנו גמילה לפני יומיים, וזה הולך כך:
    הבן- ביום הראשון פספס כל הזמן, למחרת בבוקר פספס ואז התחלנו לתת פרס על הצלחות... מאז כמעט ולא מפספס.
    לפני שנת הצהריים כל כמה דקות ביקש פיפי ואכן עשה בשירותים.
    בשינה שמנו טיטול, וכשהתעורר לא רצה להוריד... אחרי ששכנענו להוריד הוא פספס כמה טיפות כל פעם והמשיך בשירותים.
    אגב, קקי הודיע לנו רק תוך כדי ולא לפני ולא רצה להמשיך בשירותים.
    האם אנחנו נוהגים איתו בסדר?
    לגבי הבת- מתאפקת מס׳ שעות (3-4), היום כמעט ולא פספסה.
    אבל... אחרי התאפקות ארוכה מגיע הרגע שהיא כבר ממש לחוצה אומרת פיפי/קקי אבל כשהיא לבושה היא לא מוכנה להוריד בגדים ולשבת באסלה.
    (כשהשארתי אותה בבוקר בלי תחתון ישבה באסלה בלי בעיה...)
    בעלי מצא ״שיטה״ להגיד לה לשטוף רגליים באמבטיה ואז היא נכנסת והוא שוטף רגליים, והיא עושה פיפי....
    אני לא בטוחה שזו דרך נכונה... מה דעתכם?
    אגב, קקי עשתה בתחתון ואפילו לא אמרה אחרי שעשתה.
    אני קצת מודאגת מהילדה... אשמח לתשובותכם!
    תודה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התאפקות בגמילה

הוספת תגובה

• התאפקות בגמילה - תגובה

ד``ר אורה רבר
    19/08/2013

שלום לך אימא יקרה
    בעקרון בגמילה צריך לקחת בחשבון בשלות, וכאשר מגיעים למסקנה כי הילד/ים בשל, מתחילים גמילה. בשלב הגמילה יש להיעזר בהמון סבלנות להיות עקביים ולא להתייאש. לא לתת פרסים לא למצוא "פטנטים". להוריד חיתול, לצפות להרבה פספוסים, לא לבקר, לא להילחץ, להחליף תחתון ולהיעזר בהרבה סבלנות. אפשר להזכיר לילד כול מחצית השעה ללכת לשירותים, אך לא לנדנד כול כמה דקות, בסוף זה מצליח.
    בהצלחה אורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו