מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינוי בהתנהגות אצל ילד בן ארבעשירן06/09/2013
שלום רב,
לאחרונה, אני ובעל הבחנו בשינוי התנהגות אצל בני הבכור. הוא כועס יותר, רגיש יותר ומבטא את הכעס הן באופן מילולי והן באופן פיזי. הוא משמיע מעין נהמה כשהוא מתעצבן, יכול לצרוח באותו הרגע והחל אף להכות.
כמו כן, הוא מאוד וורבלי ואומר לנו כל הזמן מדוע הוא כועס ומאשים אותנו. "אני עצוב בגללכם.. אני כועס בגללכם... אתם חושבים שאתם חכמים אבל אתם מעציבים אותי, אני לא רוצה לשמוע ודי.. אני הולך לחדר וזהו". יש לציין כי אף פעם לא אמרנו לו משפטים כאלו.. הוא גם עונה חזרה בכל פעם שאומרים לו משהו.
אנחנו סבורים כי השינוי בהתנהגות נבע הן מלידת אחיו הצעיר לפני כחודשיים והן מכניסתו לגן עירייה. עם זאת, קשה לנו לראותו כועס ועצבני כל-כך הרבה ואנחנו לא רוצים שיסגל התנהגות לא בריאה ואלימה.
מצד אחד זה נראה כאילו הוא מנסה למתן את התגובות שלו באותו הרגע ולא לצבוט או להרביץ לנו ומצד שני לעיתים הוא פשוט לא מצליח. הוא מיד צועק מן צעקה חזקה, ומתחיל לבעוט בדברים...
השאלה שלי היא איך מתמודדים עם האמירות שלו ועם העובדה שהוא עונה חזרה כשמעירים לו ואיך ניתן ללמדו דרך התמודדות בריאה יותר עם הכעס והתסכול.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת חשובה להודעה
שירן06/09/2013ההתנהגות האגרסיבית מתרחשת אפילו כשמעירים אותו משינה. למשל- כשנוסעים ברכב ווצריך להעיר אותו כשמגיעים הביתה...הוא יכול לצעוק- דיי.. דיי ולומר שהוא לא רוצה... לבעוט ולהתנגד. ברגעים כאלו אנו לא יודעים כיצד להתמודד- ניסינו להעיר אותו בשקט וברוגע, ניסינו להיות קשוחים כשהוא מכה.. מה עושים במקרים כאלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי בהתנהגות אצל ילד בן ארבע - תגובה
טובי פלד08/09/2013שירן שלום
זה האופי של הבן שלך .כעסני ועצבני ואולי גם רכושני. זה יכול להיות גם קנאה.לדעתי עליכם לענות לו תמיד במתינות ושיקול דעת לא להאשים אותו אבל גם לא לוותר לו על התנהגות נאותה.
אם זה לא יעבור כדאי לכם ללכת לייעוץ בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)