שינוי בהתנהגות אצל ילד בן ארבע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי בהתנהגות אצל ילד בן ארבע
    שירן
    06/09/2013

שלום רב,

לאחרונה, אני ובעל הבחנו בשינוי התנהגות אצל בני הבכור. הוא כועס יותר, רגיש יותר ומבטא את הכעס הן באופן מילולי והן באופן פיזי. הוא משמיע מעין נהמה כשהוא מתעצבן, יכול לצרוח באותו הרגע והחל אף להכות.

כמו כן, הוא מאוד וורבלי ואומר לנו כל הזמן מדוע הוא כועס ומאשים אותנו. "אני עצוב בגללכם.. אני כועס בגללכם... אתם חושבים שאתם חכמים אבל אתם מעציבים אותי, אני לא רוצה לשמוע ודי.. אני הולך לחדר וזהו". יש לציין כי אף פעם לא אמרנו לו משפטים כאלו.. הוא גם עונה חזרה בכל פעם שאומרים לו משהו.

אנחנו סבורים כי השינוי בהתנהגות נבע הן מלידת אחיו הצעיר לפני כחודשיים והן מכניסתו לגן עירייה. עם זאת, קשה לנו לראותו כועס ועצבני כל-כך הרבה ואנחנו לא רוצים שיסגל התנהגות לא בריאה ואלימה.

מצד אחד זה נראה כאילו הוא מנסה למתן את התגובות שלו באותו הרגע ולא לצבוט או להרביץ לנו ומצד שני לעיתים הוא פשוט לא מצליח. הוא מיד צועק מן צעקה חזקה, ומתחיל לבעוט בדברים...

השאלה שלי היא איך מתמודדים עם האמירות שלו ועם העובדה שהוא עונה חזרה כשמעירים לו ואיך ניתן ללמדו דרך התמודדות בריאה יותר עם הכעס והתסכול.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תוספת חשובה להודעה

שירן
    06/09/2013

ההתנהגות האגרסיבית מתרחשת אפילו כשמעירים אותו משינה. למשל- כשנוסעים ברכב ווצריך להעיר אותו כשמגיעים הביתה...הוא יכול לצעוק- דיי.. דיי ולומר שהוא לא רוצה... לבעוט ולהתנגד. ברגעים כאלו אנו לא יודעים כיצד להתמודד- ניסינו להעיר אותו בשקט וברוגע, ניסינו להיות קשוחים כשהוא מכה.. מה עושים במקרים כאלו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות אצל ילד בן ארבע - תגובה

טובי פלד
    08/09/2013

שירן שלום
    זה האופי של הבן שלך .כעסני ועצבני ואולי גם רכושני. זה יכול להיות גם קנאה.לדעתי עליכם לענות לו תמיד במתינות ושיקול דעת לא להאשים אותו אבל גם לא לוותר לו על התנהגות נאותה.
    אם זה לא יעבור כדאי לכם ללכת לייעוץ בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו