פוחדת לעשות פיפי בלי חיתול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פוחדת לעשות פיפי בלי חיתול
    דנה
    23/09/2013

שלום רב,
    שמי דנה ואני אמא לתאומים בני שנתיים ושלושה חודשים (בן ובת -רני ויולי).
    בהתייעצות עם הגננת הוחלט להתחיל תהליך גמילה מהחיתולים עם יולי.
    התחלנו את הגמילה ב 19.9.13 יולי נהדרת! יודעת להגיד "פיפי עושים בסיר" קקי עושים בסיר" ואפילו בתחילת התהליך הצלחתי להושיב אותה על הסיר והקראתי לה סיפורים (סיר הסיכים וכו').
    הבעיה היא שהיא מאד מאד נבהלת כשבורח לה פיפי! היא פשוט צורחת בהיסטריה ולא משנה מה עושים! זה התחיל ביום הגמילה הראשון ומאז אפילו כשהצליחה לעשות פיפי בסיר כבר פעמיים (אחרי הרבה שכנועים) היא בוכה מאד כשזה יוצא.
    בעקבות ההתנסות הזו היא פיתחה אנטי לסיר ולא מוכנה להתיישב עליו.
    ניסינו הכל- לשיר שירים לתת מדבקות, להראות לה שאני עושה פיפי (אפילו ישבתי על הסיר כמה פעמים).
    כל זה הוביל למצב בו היא פשוט מתאפקת. אנחנו שמים לה את החיתול (בהמלצת יועצת) בשנת הצהריים ובשנת הלילה, והיא פשוט ממתינה לחיתול ורק אז עושה פיפי וקקי.(כך אני יודעת שאין לה דלקת ).
    אתמול ככל הנראה לא הצליחה להתאפק אז ברח לה פעם אחת בערב והיא פשוט הייתה היסטרת ברמה כזו שאין אפשרות אפילו להסביר לה שצריך לעשות בסיר- אנחנו רק מרגיעים אותה מההיסטריה......
    אני חוששת לעשות לה טראומה מהסיר ומצד שני גם אם אמתין לשלב מאוחר יותר היא לא תלמד שפיפי זה לא מפחיד אם אחזיר לה עכשיו את החיתול, היא הרי מבינה את העניין של הסיר כלומר מבחינה מנטאלית היא מראה מוכנות, הבעיה היא רגשית....
    האם בעקבות כך יש צורך להפסיק את הגמילה ולהמתין לשלב מאוחר יותר?
    אם לא כדאי להפסיק, מה עליי לעשות כדי שלא תתאפק ותעשה פיפי בלי לחשוש?

סליחה על השאלה הארוכה ואודה על כל התייחסות.
    דנה- אמא מודאגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פוחדת לעשות פיפי בלי חיתול

לימור
    25/09/2013

אמא יקרה,
    את גאה מאוד בבתך שהצליחה לחזור על הדברים שאת אמרת לה: פיפי וקקי עושים בסיר אך היא אינה מסוגלת להפנים את הדברים בפועל. אני לא בטוחה שהילדה מוכנה לגמילה. הגמילה לא צריכה להעשות תחת לחץ אדיר. הילדה שלך מאוד לחוצה ואני תוהה אם הדבר לא נובע מלחץ שלכם ההורים. הסיר מרתיע אותה והיא לא מסוגלת לשבת עליו.
    לא יקרה שום דבר אם הילדה תגמל סביב גיל 3 כשהיא מבינה ומוכנה לכך. חשוב מאוד כשהיא מפספסת לא לכעוס ולצעוק עליה ולא לעשות מזה עניין גדול. יש להכין אותה מראש שברגע שנוריד את החיתול היא תעשה פיפי וקקי בסיר/באסלה. ולהודיע לה שאם לא תספיק להגיע היא תתרטב ולא יקרה שום דבר, פשוט תקלחו אותה ותנקו אחריה וזהו.
    על מנת להחזיר לילדה את הביטחון והשליטה בשלב ראשון הייתי מחזירה את החיתול ובצורה הדרגתית מבקשת ממנה לומר כשהיא רוצה לעשות פיפי או קקי ואז נוריד את החיתול והיא תעשה בסיר/באסלה אבל רק אם היא רוצה ומתי שהיא רוצה ולא תחת לחץ.
    בהצלחה
    לימור :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו