ילדה בת ארבע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת ארבע
    סמדר
    26/09/2013

שלום ותודה

יש לי ילדה מקסימה בת ארבע, נהדרת בגן, מביעה רגשות, מקשיבה, טובה לאחיותיה, עוזרת וכו'.
    אבל יש לה נקודות ביום שהיא כועסת, צועקת על אנשים, מדברת בציווי ובצורה מאוד מאוד לא נעימה. זה יכול להיות כלפי סבא /סבתא, חברים, אלינו.
    אני מרגישה שאנחנו מנסים לעשות את כל הדברים הנכונים וההתנהגות עדיין ממשיכה
    שנינו הורים מאוד סבלניים ורגועים, מציבים גבולות כשצריך, לא מתעקשים על מה שלא... אנחנו לא מגיבים בכעס, לא מענישים, ומאידך לא עושים עניין מהנושא. בד"כ מסבירים שצורת הדיבור הזו אינה נעימה, מתווכים את הסיטואציה וכו'.
    אנחנו גם דואגים לא לקטלג אותה בהתנהגות הזו (כשתלטנית או צועקת) ולהתייחס לאירוע כנקודתי.
    אנחנו דואגים לשבח אותה על התנהגות חיובית
    מה הדרך להתייחס להתנהגות זו ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת ארבע

הוספת תגובה

• ילדה בת ארבע

לימור
    26/09/2013

שלום רב,
    לא ברור לי האם יש סיבה להתנהגות ולדיבור הלא נעימים. יכול להיות שאתם מסבירים לה שלא נעים לכם כשהיא מדברת/מתנהגת כך אך היא מרגישה שלא מבינים אותה וחוזרת על ההתנהגות. תנסו להבין מדוע הילדה כועסת ולאמפת אותה כלומר לומר לה: "אני רואה שאת עכשיו כועסת מאוד האם זה בגלל שקרה.....בואי נחשוב איך את יכולה להתגבר על הכעס בדרך אחרת במקום לצעוק" ואז להציע לה מספר אפשרויות.
    בהצלחה
    לימור:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת ארבע - תגובה

טובי פלד
    29/09/2013

שלום רב
    כדי לענות בצורה מדויקת צריך לדעת מתי זה קורה ומדוע.בכל אופן לפי האינפורמציה שנתת .יש כמה אפשרויות. 1. שהיא חושבת שמגיע לה והיא לא מקבלת את היחס שהיא מצפה .2. שיש לה אופי כעסני והוא מולד.3. שהגבולות במפחה לא מספיק ברורים ואתם מאפשרים לה להתנהג בצורה כזאת תוקפנית.
    בגלל שהיא ילדה כזאת טובה ועוזרת לאחרים יכול להיות שהיא פתחה התנהגות הורית וחושבת שהיא אחראית והיא במעמד שווה להורים.
    למרות הכל זה משהו שלא חמור במיוחד ואפשר לפתור את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת ארבע המשך

סמדר
    01/10/2013

הי טובי
    מעריכה את דברייך
    אני מרגישה שהיא מתנהגת בצורה פוגעת / בוטה / מצווה כאשר היא במצוקה - למשל : כשהיא ליד בני דודים גדולים ממנה ומרגישה צורך שישמעו את קולה...
    כשמישהו כועס או כשהיא מפרשת את זה כך "ומחזירה" בבכי
    הבעיה היא בקיצוניות ושבירת הכלים שהיא מגיעה בבכי שלה ואני תוהה האם נכון לקחת צעד אחורה (להתעלם) או לחבק ולהכיל.
    גם אם הגבולות נשארים בעינם, את תשובתי או החלטתי אני לא משנה בכל מקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערה קצרה נוספת

סמדר
    01/10/2013

ושאלה נוספת - איך להתייחס כאשר פונה בצורה פוגעת לאחרים - במשפחה, סבים, בני דודים או חברים שלה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת ארבע המשך - תגובה

טובי פלד
    02/10/2013

שלום רב
    בהחלט כן חיבוק זה נהדר בלי לשנות את ההחלטה וללות את זה בסבר מאוחר יותר כשהכל רגוע .כדאי גם להציע לה דרכים למנוע את ההתפרצויות.בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו