מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילדה בת ארבעסמדר26/09/2013
שלום ותודה
יש לי ילדה מקסימה בת ארבע, נהדרת בגן, מביעה רגשות, מקשיבה, טובה לאחיותיה, עוזרת וכו'.
אבל יש לה נקודות ביום שהיא כועסת, צועקת על אנשים, מדברת בציווי ובצורה מאוד מאוד לא נעימה. זה יכול להיות כלפי סבא /סבתא, חברים, אלינו.
אני מרגישה שאנחנו מנסים לעשות את כל הדברים הנכונים וההתנהגות עדיין ממשיכה
שנינו הורים מאוד סבלניים ורגועים, מציבים גבולות כשצריך, לא מתעקשים על מה שלא... אנחנו לא מגיבים בכעס, לא מענישים, ומאידך לא עושים עניין מהנושא. בד"כ מסבירים שצורת הדיבור הזו אינה נעימה, מתווכים את הסיטואציה וכו'.
אנחנו גם דואגים לא לקטלג אותה בהתנהגות הזו (כשתלטנית או צועקת) ולהתייחס לאירוע כנקודתי.
אנחנו דואגים לשבח אותה על התנהגות חיובית
מה הדרך להתייחס להתנהגות זו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת ארבע
לימור26/09/2013שלום רב,
לא ברור לי האם יש סיבה להתנהגות ולדיבור הלא נעימים. יכול להיות שאתם מסבירים לה שלא נעים לכם כשהיא מדברת/מתנהגת כך אך היא מרגישה שלא מבינים אותה וחוזרת על ההתנהגות. תנסו להבין מדוע הילדה כועסת ולאמפת אותה כלומר לומר לה: "אני רואה שאת עכשיו כועסת מאוד האם זה בגלל שקרה.....בואי נחשוב איך את יכולה להתגבר על הכעס בדרך אחרת במקום לצעוק" ואז להציע לה מספר אפשרויות.
בהצלחה
לימור:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת ארבע - תגובה
טובי פלד29/09/2013שלום רב
כדי לענות בצורה מדויקת צריך לדעת מתי זה קורה ומדוע.בכל אופן לפי האינפורמציה שנתת .יש כמה אפשרויות. 1. שהיא חושבת שמגיע לה והיא לא מקבלת את היחס שהיא מצפה .2. שיש לה אופי כעסני והוא מולד.3. שהגבולות במפחה לא מספיק ברורים ואתם מאפשרים לה להתנהג בצורה כזאת תוקפנית.
בגלל שהיא ילדה כזאת טובה ועוזרת לאחרים יכול להיות שהיא פתחה התנהגות הורית וחושבת שהיא אחראית והיא במעמד שווה להורים.
למרות הכל זה משהו שלא חמור במיוחד ואפשר לפתור את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת ארבע המשך
סמדר01/10/2013הי טובי
מעריכה את דברייך
אני מרגישה שהיא מתנהגת בצורה פוגעת / בוטה / מצווה כאשר היא במצוקה - למשל : כשהיא ליד בני דודים גדולים ממנה ומרגישה צורך שישמעו את קולה...
כשמישהו כועס או כשהיא מפרשת את זה כך "ומחזירה" בבכי
הבעיה היא בקיצוניות ושבירת הכלים שהיא מגיעה בבכי שלה ואני תוהה האם נכון לקחת צעד אחורה (להתעלם) או לחבק ולהכיל.
גם אם הגבולות נשארים בעינם, את תשובתי או החלטתי אני לא משנה בכל מקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערה קצרה נוספת
סמדר01/10/2013ושאלה נוספת - איך להתייחס כאשר פונה בצורה פוגעת לאחרים - במשפחה, סבים, בני דודים או חברים שלה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת ארבע המשך - תגובה
טובי פלד02/10/2013שלום רב
בהחלט כן חיבוק זה נהדר בלי לשנות את ההחלטה וללות את זה בסבר מאוחר יותר כשהכל רגוע .כדאי גם להציע לה דרכים למנוע את ההתפרצויות.בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)