מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצות על בתי בת השלוש וחציאור02/10/2013
שלום לכולם!!!!
אני קוראת הרבה בפורו, והחלטתי לפנות בהתייעצות לגבי בתי.
אני אמא לילדה בת שלוש וחצי, ילדה מקסימה, נבונה, חייכנית....
אחת הטעויות שעשיתי אחרי הלידה היתה שגרתי אצל חמותי במשך שלושה חודשים, אני לוקחת אחריות מלאה על כך.
באותה תקופה הייתי אחרי ניתוח קיסרי, והיתי זקוקה לעזרה ונשאבתי לזה.
חמי וחמותי עזרו לנו מכל הלב רק התלות בהם נהייתה על בסיס שבועי, יומי וכו'.
הבעיה הראשונה התעוררה כאשר הילדה התחילה לקבל באופן תמידי ממתק אחת ליום שאני ובעלי התנגדנו לזה...
ולמרות נון סטופ בקשות חוזרות ונשנות מחמי, חמותי ומהגיסות שלי עדיין הילדה תלויה בממתקים וזה מה שמרגיע אותה בזמני בכי.
אני טוענת שזו התנייה לא טובה , ולמרות שניסיתי להשמיע את קולי הרבה מאד פעמים וללא הצלחה.
עד גיל שלוש היינו בגן קרוב לבית של חמותי ומתוך בחירה היתי חוזרת אחרי העבודה לחמותי....
אני לוקחת אחריות מלאה על זה, היום נותר השינוי:
היום ביתי עברה לגן עירייה ליד הבית שלו והחל מעברי ומעבר של בעלי לחיים עצמאיים...
אני יודעת שזו אחריות שלי כל מה שקרה עד כה ויחד עם זאת אני מרגישה כישלון בתחום האימהות שלי:
הילדה שלי הגיעה למצב שהיא לא מקשיבה לי, ועושה מה שבא לה. זה גורם לי לתסכול נוראי !!!!!!
זה בלתי נסבל להרגיש זאת יום אחרי יום.
היא לא מוכנה להקשיב, עושה מה שבא לה כל הזמן. והכאב העמוק ביותר הוא שהיא מיבבת ומיללת ללא הפסקה.
בנוסף כיוון שהיא עברה כעת לגן עירייה קשה היה לה מאד המעבר והיא כל לילה לפני השינה היא בוכה שאינה רוצה ללכת לגן וכל בוקר בוכה ועושה לי הצגה שלמה שהיא אינה רוצה ללכת לגן.
אני מנסה בכל דרך אפשרית למנוע את הבכי וזה נהפך לדפוס שלא ניתן לשנותו.
אני כהורה מרגישה כישלון מאי היכולת שלי להרגיע את הקטנה שלי.
מרוב ייאוש אני מרגישה עצובה מרבית שעות היום, כיוון שאני מרגישה שאני לא מצליחה להרגיע את הילדה שלי ....
אשמח לעצות בדחיפות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שלוש וחצי
לימור05/10/2013שלום לך,
אני קוראת את מה שכתבת ומבינה שאת לוקחת אחריות על המצב הנוכחי אבל במקום "לבכות על חלב שנשפך" לדעתי יש צורך בשינוי. את השינוי הזה רק את תעשי. תשימי בצד את מה שהיה ותתחילי להיות הורה ולא סתם הורה אלא הורה מחנך וסמכותי. אני לא חושבת שאת צריכה למנוע את הבכי של בתך. לא יקרה לה שום דבר אם תבכה, הבכי שלה לא אמור להמיס אותך אם את יודעת שאת לוקחת אחריות ועושה את הדבר הנכון עבורך ועבורה.
קצרה היריעה מלהסביר כאן במשפט אחד כיצד מחנכים ילדים אבל חלק מהעניין זה הצבת גבולות בצורה עקבית וברורה. אני מציעה לך לפנות ולקבל הדרכה הורית. מה שבטוח שאף פעם עוד לא מאוחר לשנות את המצב ועדיף מאוחר מאשר בכלל לא.
מאחלת לך המון הצלחה
לימור :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי תפני לסופר נני או יועצת שתעזור
ילדים06/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)