פעוט מכה מידי פעם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעוט מכה מידי פעם
    rot
    07/11/2013

שלורב
    יש לנו בן מקסים בן שנה -4
    הוא ילד נבון וחכם הוא לא אינו בגן אלה עם אבא בבית
    הוא מאוד אוהב להשתובב ולהיות בגינה לרוץ ולשחק במתקנים
    הוא ניפגש עם ילדים אחרים אך בגיל הזה אני לא ממש רואה אינטראקציות מיוחדות אלה כל אחד עם עצמו
    מה שהוא לפעמים עושה-לילדה קטנה ממנו (שנה)
    נותן לה מכה בראש עם היד או עם חפץ
    הוא מבין ויודע שעשה מעשה אסור ולפעמים אני ממש כועסת והוא בא אלי ומנשק אותי ומתקרב לילדה ומלטף
    הוא יודע מהי נשיקה ומהי מכה ב-100%
    איך מתמודדים
    אני יודעת שבגיל הזה שלי זה שלי והוא גם לוקח צעצועים של אחרים ולא מסכים לתת אך שאני אומרת לו לשתף ולוקחת ממנו הוא משחרר.
    אודה על תשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעוט מכה מידי פעם

הוספת תגובה

• פעוט מכה מידי פעם - תגובה

ד``ר אורה רבר
    07/11/2013

שלום לך אימא יקרה
    מכוון שהילד לא בגן הוא לא לומד נורמות התנהגות המתאימות לגילו. בגיל ארבע התנהגות שכזו כבר הייתה צריכה להיכחד אם הייתה לו אינטראקציה קבועה עם ילדים בני גילו והגננות, המטפלות לא היו מאפשרות לו להכות והיו מחנכות אותו לשיתוף ואי שימוש באלימות.
    מה עושים עכשיו?
    נסי לקרב אותו לקבוצת ילדים בני גילו על מנת שילמד נורמות התנהגות המקובלות בחברה. השגיחי עליו היטב וכאשר את רואה שהוא מתכוון להכות מנעי ממנו לעשות כן. אם לא תפסת את המכה בזמן ולא הצלחת למנוע אותה החזיקי בידיו לא בכוח ואמרי לו בטון אסרטיבי לא כועס לא חלש ולא מאיים "אסור להכות" או ,אני לא מרשה להכות". חזרי על כך בכול פעם שהוא מכה. אם הוא מכה ילד/ה מסוימים מצאי לו חברים אחרים.
    בהצלחה אורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוא בן שנה וארבעה חודשים סליחה

rot
    07/11/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו