גמילה מחיתולים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מחיתולים
    אורטל
    17/11/2013

בוקר טוב...
    בני בן שנתיים וחודש, ילד מאוד פיקח.
    לפני כשלושה שבועות התחלתי בתהליך הגמילה הכוללת הורדת הטיטול במהלך כל שעות היום מלבד שנת הצהריים והלילה. הרגשתי שהוא בשל מפני שגם בבית וגם בגן ברגע שהוא עשה את צרכיו הוא היה מוריד מכנסיים ואומר "קקי". פיפי לא היה מפריע לו.
    כשהחלטתי לגמול אותו קניתי ישבנון וסיר כי גם בגן לרוב משתמשים בישבנון .
    הבעיה היא שאני כבר לא בטוחה שהוא בשל וגם הגננת אומרת שלא נראה לה שהוא בשל רגשית מ - 2 סיבות : א. כשהוא מפספס זה לא מפריע לו והוא יכול להסתובב רטוב.
    ב. הוא אף פעם לא מבקש לעשות. בגן לוקחים אותם כל חצי שעה בערך והוא עושה עם שאר הילדים בשמחה וללא בעיה. בסך הכל בגן הוא מפספס בין פעם לפעמיים במשך 8 שעות כבר שלושה שבועות . כשאני מחזירה אותו הביתה אני כל הזמן מזכירה לו להגיד לי שיש לו פיפי והוא לא אומר. אני משתדלת לקחת כל חצי שעה לשירותים אך ב3 ימים האחרונים אני ממש צריכה לשכנע אותו לבוא לעשות פיפי. ולפעמים קורה שהוא מתעקש לא לעשות בשרותים או בסיר ודקה אחרי הוא הולך הצידה ועושה במכנסיים. יש מקרים בודדים שהוא אומר לי שיש לו פיפי בזמן שהוא עושה ואז הוא מוריד מכנסיים מהר אך זה כבר מאוחר מידי...
    הפעמים היחידות שהוא מבקש לעשות זה כשיש לו אינטרס : א. בערב כשהוא במיטה לפני השינה, מנסה למשוך זמן אז הוא מבקש פיפי וכשאני לוקחת אותו הוא באמת עושה (זה אומר שהוא כן יודע להתאפק) ב. כשאנחנו נכנסים לאוטו, בדר"כ הוא סתם אומר בשביל שאני יוציא אותו. ג. במפגש בגן - כשהוא לא רוצה לשבת .
    מדובר בילד מאוד טמפרמנט ותזוזתי בלי הרבה סבלנות לשבת - רוב הזמן לא יושב, גם במפגשים בגן הוא כל הזמן מנסה לקום ומושיבים אותו חזרה.
    היום בבוקר הוא לא הסכים להוריד את הטיטול וללכת לשרותים.
    ניסיתי להתעלם מהפספוסים שלו, ניסיתי לתגמל אותו בכל מיני הפתעות...וזה כבר לא קונה אותו.
    אני לא יודעת מה לעשות!!! האם להחזיר טיטול, האם להמשיך עד שייגמל? אני כבר לא יודעת אם באמת מוכן או לא. אני בחודש תשיעי להריוני ואני ממש עובדת עצות!

אשמח להמלצה והדרכה בנושא !
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים - תגובה

טובי פלד
    18/11/2013

אורטל שלום
    הילד שלך לא מוכן לזה ואת יותר מדי לחוצה ,מדברת על זה יותר מדי ומזכירה לו כל הזמן ומלחיצה אותו . והכל סתם. עזבי אותו תני לו חיתול הוא יגיע לזה לבד. הבשלות היא ניאורולוגית ולא אחרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו