בת חמישה חודשים מסרבת לאכול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת חמישה חודשים מסרבת לאכול
    מיה
    01/03/2014

שלום,
    הבת שלי בת חמישה חודשים ובקושי אוכלת.
    מההתחלה לא היתה אכלנית גדולה. תמיד אני יזמתי את הארוחות ונדיר מאוד שהראיתה סימני רעב. אכלה כמעט מלידה 6 ארוחות ביום ובלילה לא אוכלת 8 שעות.
    עד גיל 3 חודשים אכלה יפה ועלתה יפה במשקל (שמרה על אחוזון חמישים).
    בגיל 3 חודשים התחילה מידי פעם לסרב לארוחות. היא עדיין הייתה בהנקה מלאה ולפעמים היתה יונקת דקות ספורות ומחילה לבכות. לא גזים פשוט לבכות. מוציאים אותה מהתנוחה של האוכל מחייכת. מחזירים אותה לתנוחה של אוכל וישר בוכה.
    בינתיים חזרתי לעבודה והבעיה רק החריפה. מסרבת ליותר ויותר ארוחות.
    בינתיים החלב מתיבש לי. בבוקר יונקת, אחר כך שני בקבוקים של חלב שאוב, אחר כך עוד שלוש ארוחות שחלקן בקבוק (שלי או מטרנה) וחלקן הנקה וחלקן משולבות (הנקה כל עוד יש ואז בקבוק.
    לפני חודש וחצי התחלתי מעכב צמוד בטיפת חלב. כל שבועיים שקילה.
    פעם ראשונה הייתה עדיין בסדר גמור. אחרי שבועיים עלתה רק 100 גרם. אחרי שבועיים עלתה 240 גרם.
    הבעיה רק מחריפה. היא בוכה באמצע האוכל. קשה מאוד להאכיל אותה. אחרי 50-80 גרם בוכה ומסרבת. עם הפסקות לפעמים ניתן להגיע ל 120 ולפעמים אפילו זה לא.
    בהנקה כמובן לא ניתן לדעת כמויות אבל לפחות בדרך כלל אוכלת בכיף וברוגע.
    השאלה היא מה לעשות? לצמצם לה את הארוחות לכל שעתיים? להפסיק ליזום ארוחות כדי שתאלץ לבקש אוכל?
    היא מסרבת גם למיים מכיוון שלא נותנת לבקבוק להיכנס.
    מחר יש לה בדיקת דם ואחר כך אם הכל תקין שולחים אותנו למרפאת אכילה של תינוקות. השאלה היא מה לעשות בינתיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בת חמישה חודשים מסרבת לאכול - תגובה

ד``ר אורה רבר
    03/03/2014

שלום לך אימא יקרה
    את מופנת למקום הנכון חכי בסבלנות עוד כמה ימים לא ישנו את המצב
    בכול מקרה חשוב להיות רגועה בטיפול בתינוקת ולנסות לא להקרין לחץ
    בהצלחה אורהן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו