תינוק חדש בבית ובעיות עם הגדולה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק חדש בבית ובעיות עם הגדולה
    יעל
    24/03/2014

שלום
    ביתי בת שלוש וחצי, ילדה מקסימה, שמחה ובוגרת. נולד לה אח חדש, היום בן חודשיים וחצי. בתחילה הכל התנהל על מי מנוחות, אך בשבועיים האחרונים מתחיל אצלה שינוי בהתנהגות. היא רבה איתנו על כל דבר קטן (לבוא לשולחן לאכול, ללכת להתקלח, לשבת בכיסא בטיחות) בוכה, צועקת, מתפרצת בכעס, מדברת אלינו לא יפה (מצווה עלינו לעשות דברים), מסרבת לבצע לבד דברים שהיא כבר יודעת, כמו לנעול נעליים, להתלבש, אומרת "קשה לי, אני לא יכולה", בקיצור מנסה להתנהג קצת כמו תינוקת... ברור לנו שזו תגובה להולדת האח שלה, ושהיא מנסה לבדוק איפה הגבולות שלנו, אך אנחנו לא בטוחים כיצד לנהוג איתה. האם להעניש? לשלוח לחדר להירגע? אנחנו מאוד משתדלים להעניק לה תשומת לב, אני משתדלת כשניתן להשאיר את התינוק עם בעלי ולעשות משהו יחד רק אני והיא, יחד עם זאת חשוב לנו מאוד לשמור על הגבולות ולהתעקש על דברים שאנחנו לא מוכניםם לקבל. נשמח מאוד לקבל עצה כיצד לנהוג איתה, אני מרגישה רע מאוד עם כך שאנחנו רבים איתה כל הזמן ולא מצליחה כמעט להינות איתה גם כשאנחנו לבד מכיון שהיא כל הזמן מנסה "לתמרן" אותי ולסחוט ממני דברים, וכשלא מקבלת אז היא כועסת ובוכה (ממתק, צעצוע, וכו'). חשוב לי לציין שכלפי אחיה היא לא מפגינה כעס או קנאה, להיפך, מדברת אליו, משחקת איתו, מנשקת. הכעס מופנה כולו כלפינו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תינוק חדש בבית ובעיות עם הגדולה - תגובה

ד``ר אורה רבר
    25/03/2014

שלום לך אימא יקרה
    אכן לא פשוט להתמודד עם שניים במיוחד כאשר הגדולה דורשת את תשומת הלב ש"נלקחה ממנה". מה עושים?
    קודם נרגעים מבינים שזהו תהליך טבעי הילדה שהיתה מרכז תשומת הלב צריכה עכשיו להתמודד עם מתחרה קטן שלוקח מן הסתם את תשומת הלב המגיעה לו. לכן קודם כול אין טעם לכעוס ולהעניש. יש לתת תשומת לב נפרדת לפחות שעה ביום שתהייה נטו שלה. על ידי אחד ההורים. להתעלם מהתנהגות בעיתית לשים גבולות רק במקום שמוכרחים. לא לוותר על מה שלא ויתרתם קודם לתת הרבה חיזוקים על התנהגות מתאימה לנורומות המקובלות עליכם להקשיב ולהנות יחד
    בהצלחה אורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו