פער עצום בין ההתנהגות בגן ובבית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פער עצום בין ההתנהגות בגן ובבית
    דאל
    16/01/2015

שלום רב,
    מתנצלת מראש על אורך ההודעה. רוצה לתת תמונה כמה שיותר מדוייקת.
    בני בן 3.4 , אח צעיר לשני בנים (7,9) נכנס בתחילת השנה לגן עיריה (עד אז היה בשלושה גנים פרטיים).
    בבית הוא ילד תקשורתי, חברותי, מצחיק (מאוד), שמח, יכול להעסיק עצמו זמן רב ומדבר ללא הפסקה! לעיתים הוא בודק גבולות, אך גם מרגיע את עצמו (לפעמים גם אומר "עכשיו נרגעתי" - אני יודעת שהגננת עובדת איתם על יכולת זו).
    בגן הגננת מציירת תמונה שונה ל-ח-ל-ו-ט-י-ן. של ילד שלא מביט בעיני הצוות, מסתובב בגן בחוסר מעש עד שהגננת מתערבת ומכוונת אותו . לדבריה הוא זקוק להרבה מאוד תיווך, גם במשחק עם חברים. כאן רוצה לציין שיש אינטראקציה מאוד טובה והרבה מלל בינו לבין החברים שמזמין הבייתה. כולל ילדים מהגן.
    לדבריה הוא כל הזמן משמיע קולות (לא מילים) ולעיתים מסתובב במעגלים בגן!!
    אין לי ספק שאוהבים אותו בגן ושהוא אוהב ללכת לגן. יחד עם זאת אני לא מצליחה להבין איך הגננת מציירת תמונה ככ שונה עד כי נראה כאילו בכלל לא מדובר בבן שלי! חשבתי שאולי הוא עדיין נבוך ולא מרגיש בטוח, אבל כבר עברו 4 חודשים מאז תחילת השנה.
    בשבועיים האחרונים אני הרבה יותר שואלת ומדובבת אותו לספר והשבוע קרו 2 מקרים שהדליקו אצלי נורה אדומה: האחד, כשבאתי לאסוף את בני מהגן, ברגע שנכנסנו לרכב הוא אמר לי שצריך להחליף לו בגדים כי ברח לו שתן בחצר (כלומר היה כמה שעות עם השתן ולא אמר כלום לצוות), המקרה השני היה כשהגננת נתנה לו תפקיד במשחק חברתי שהיה בגן והוא לא רצה, אבל לא אמר לה כלום (רק לי הוא סיפר בבית). עוד אציין שבתמונות שהגננת שולחת הוא אף פעם לא נראה כי לדבריה הוא לא רוצה להשתתף.
    מבקשת לדעת האם נתקלתם פעם בהבדלים ככ תהומיים הין התנהגות בבית ובגן? ממה יכולות לנבוע התנהגויות ככ שונות? האם מדובר במבוכה? והרי הוא שם כבר 4 חודשים!?! אשמח לשמוע את דעתכם כי אני מאוד מבולבלת ולחוצה, שלא לדבר על לא ישנה בלילות.
    אגב חשבתי לערב את הפסיכולוגית של הגן, אבל לא שמעתי דברים טובים על המקצועיות שלה ומצד שני העבודה-תצפית חייבת להיעשות בגן.
    מודה מראש לתשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פער עצום בין ההתנהגות בגן ובבית - תגובה

טובי פלד
    16/01/2015

שלום דאל
    הילד המוצלח שלח כנראה סובל מחרדה חברתית. הוא מרגיש טוב איכן שהוא מרגיש בטוח כמו בבית. בגן בגלל העומס החברתי והדרישות לחברותיות הוא מפחד ומסתגר. אני מציע לך להיעזר בפסיכולוגית של הגן. הענין דורש טיפול יסודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצד שני...

דאל
    17/01/2015

הוא משחק מקסים עם החברים שבאים אליו. בין אם מדובר בחברים מהגן או ילדים של חברים שלנו. הוא תמיד משחק עם החברים של הבן האמצעי שלי (והם באים הרבה), אנחנו גם משפחה שמטיילת המון ונפגשת עם הרבה חברים וילדים מחוץ לבית. עם האחיינים בני גילו הוא כמובן משחק ומתקשר נפלא! במסיבה שהייתה בגן השנה הוא רקד וצחק והשתתף ללא שום סימני חרדה. חוץ מזה פעם בשבוע הוא הולך לשעת סיפור ונכנס לחדר עם 30-40 ילד לבד ללא קושי (הכניסה להורים אסורה). נראה לי שאם היה מדובר בחרדה חברתית התנהגותו הייתה שונה במצבים שהזכרתי . לכן אני שוב חוזרת לנקודת ההתחלה שהפער בין ההתנהגויות לא סביר. אני טועה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצד שני... - תגובה

טובי פלד
    17/01/2015

שלום רב
    אולי הפחד הוא מסמכות. הכוונה היא סמכות של הגננת . נסי לבקש מהגננת שתקבל אותו בחום ובשמחה בולטים ותפנה אליו במשך היום ותעניק לו הרבה תשומת לב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו