ילד בן ארבע וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן ארבע וחצי
    רומי
    16/06/2015

שלום, אני אם לשלושה ילדים (4.5,3,1.5).
    ילדי הבכור ילד נבון, רגיש,מאוד הגיוני, מבחינה התפתחותית הוא מעולה. לצד אלה, הגננת ואני הבחנו בהתנהגות קצת חריגה. הוא בבית מאוד נוכח, אך בגן אינו משתתף בחוגים/מסיבות, בעבר היה גם נמנע לעשות עבודות יצירה/צביעה/ציור, לא כי הוא לא יודע או מסוגל!!! כשישי לחבר מהכיתה יום הולדת תשובתו היא: "לא רוצה ללכת"...אני מתעקשת על כך שילך ולבסוף הוא נהנה.
    הוא מסרב ללכת לחוגים, בסיטואציות עם המשפחה ובני דודו שמאוד אוהב ואנשים/ילדים חדשים שאינו מכיר הוא לא מתחבר, מעדיף לשבת לבד.

יש לציין (ודיי באשמתי) הוא ילד תחרותי ופרפקציוניסט. הנטייה שלי לחשוב כי אינו רוצה להשתתף בחוגים/מסיבות/משחק שחדש לו מהפחד להיכשל/לא להצליח.

אני מנסה לעבוד על זה, נותנת לו לחוות כישלון... אבל עדיין...זה מדאיג אותי.
    אשמח לעזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן ארבע וחצי

הוספת תגובה

• ילד בן ארבע וחצי - תגובה

טובי פלד
    16/06/2015

שלום רומי
    לילד המוצלח שלך יש חרדה חברתית . וזה שאת דוחפת אותו לפרפקציוניזם מוסיף לחרדה למרות שזאת תכונה מולדת.
    אני מציע להוריד את הלחץ ,הוא ימצא את החברים הטובים שלו.להמשיך לעודד אותו להשתתף בפעילויות . יתכן וצריך יעוץ יותר מקיף ולטווח ארוך. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו