תינוק דעתן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק דעתן
    טלי
    11/10/2015

שלום, בני בן שנה וחצי,נשארתי לגדל אותו בבית מוך אידיאולוגיה שבשנות החיים הראשונות תינוק זקוק לאימו, לחום, אהבה ויחס אישי אשר מקנים לו בטחון בהמשך החיים. לעצם העניין, בני חכם וסקרן, כל צעצוע התפתחות, כמו פאזלים למשל המותאמים לגילו, בדקה הראשונה מתלהב, אך ממצה מהר(מקדיש למשחק לכל היותר 5 דקות), ועובר הלאה. גם משחקים כמו לגו או קוביות עץ שניתן לשחק בהם קצת יותר מכמה דקות בגילו, וגם כשיושבים לשחק איתו בין אם אני או הסבא והסבתא או הדודים....הוא פשוט לא מסוגל לשבת יותר מכמה דקות. הוא מאוד פעלתן, מעדיף סתם לרוץ בבית, לחטט במגירות,בארונות, וגם את זה אני כמובן מאפשרת. אך מפריע לי שהיכולת שלו לשבת למשך זמן קטנה. גם ניסיתי משחקים המותאמים לגיל מעט יותר גדול(שנתיים), אך זה אתגר רב בשבילו והוא זונח אותם. אוסיף ואומר, שמאוד קשה להרדים אותו בצהריים ובערב. קשה לו להכנס לרוגע ולשינה, אלא אם כן, אני ישנה לידו במיטה שלי ו"נאבקת" בו, כי הוא מנסה לברוח ולרדת מהמיטה ואני מרימה אותו חזרה, ככה כמה פעמים עד שנרדם, אז אני מעבירה אותו למיטתו, וכל לילה הוא מתעורר באמצע הלילה כדי שנעביר אותו למיטתנו בחזרה. במהלך היום ישן בממוצע שעתיים ובלילה כ 9 שעות. אציין שהוא ילד מקסים, חייכן, חם אוהב ואהוב, וחכם ולכן גם מאוד עקשן ודעתן. אני באמת מאפשרת לו להתנסות בהרבה דברים וכמעט לא אומרת לו "לא" (למעט דברים מסוכנים), כי אז זה הופך למסכת בכי מתישה. אנחנו מטיילים, משחקים בגינות שעשועים, ועם עוד ילדים. משתמע אולי שקשה לי להתמודד מולו, אך גם כשניסיתי להרדים אותו במיטתו, הוא בוכה וצורח וקם עשרות פעמים, וגם כשיש דברים שהוא לא יכול לקבל (כמו עוד עוגה, כמו לשחק עם משקפיי ראייה, טלפון וכו') ועד שאני אומרת לו כבר לא, בסוף נאלצת לוותר כי קשה לי לתת לו לבכות וכי הוא לא מתייאש. אשמח לשמוע דעה מקצועית בהתמודדות בעיקר מול הנושא של אורך משחק, ומול הצבת גבולות ועמידה בהם אל מול ההתנגדויות של התינוק.
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק דעתן

הוספת תגובה

• תינוק דעתן - תגובה

טובי פלד
    12/10/2015

שלום טלי
    אשתדל לענות לך בהמשך בהרחבה אולם בשלב ראשון אני חושב שהילד שלך בסדר.
    לך ולבן זוגך כנראה יש קושי לשים לו גבולות. תתחילי עם השינה .איך הוא משחק עם ילדים אחרים בני גילו.?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

טלי
    12/10/2015

תודה על המענה, כשאנחנו יוצאים לג'ימבורי/לגינת המשחקים, הוא מתחבר לילדים גדולים יותר (גילאי 3-4), אוהב לצפות בהם משחקים ואז מחקה אותם, הוא ניגש אליהם, מנסה לשחק איתם "תופסת" למשל או לבעוט בכדור....
    עם הילדים בני גילו (שנה - שנה וחצי) פחות מתחבר, הוא יכול לחייך אליהם, אך לא לשחק איתם.
    כשבאים אליו הביתה, (בד"כ הילדה של השכנים בת 4), הוא ניגש ישר לארונית המשחקים שלו, החברה מוציאה לו משחקים, והוא יותר עסוק בחלטוף לה צעצועים, הרבה פעמים מרביץ לה עם צעצועים (הוא לא עושה זאת בד"כ לילדים שאינו מכיר).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - תגובה

טובי פלד
    14/10/2015

שלום טלי
    צריך לשים לו גבולות ברורים ועקביים בכל דבר ולא לוותר. אם אתם לא מסוגלים לעשות זאת לבד כדאי מאד ללכת לייעוץ. פעם אחת תספיק. איפה שהוא מרגיש חזק הוא תוקפן איפה שהוא מרגיש לא חזק הוא נמנע .
    תתחילו לעשות זאת כדי שלא תיתפתח בעיית התנהגות בהמשך. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו