ילד בן 3 שמפחד מהרבה דברים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 3 שמפחד מהרבה דברים
    עינת
    27/10/2015

שלום . יש לי ילד מקסים ופיקח בן 3 וחודשים אבל אני שמה לב שהוא מאוד מפחד מדברים חדשים או משינויים וגם מאוד בישן. דוגמאות לכך:הגמילה -הוא נגמל מפיפי כבר לפני חמישה חודשים גם יום וגם לילה אך מתעקש על חיתול בזמן שהוא מטיל צואה . ניסינו להסביר לו באמצעות סיפורים . זריקת הצואה לשירותים ועוד אך עדין מתעקש מאוד . בזמן האחרון אף הוא במצב של עצירות מכיון שאמרתי לו שיש לו פצעונים קטנים בטוסיק כי הוא עם חיתול ולא עושה את צרכיו באסלה. אמרתי פעם אחת והוא לא עוזב את זה .גם כעת שאני מנסה לשכנע אותו ולהסביר לו אחרת שנחליף מיד את החיתול ולא יהיה פצעונים הוא אינו מוכן לעשות אך מתלונן על כאבי בטן חזקים . דוגמא נוספת לפחד שלו משינוים זה הצגה שדיברנו עליה רבות שנלך לראות ואף קנינו את הספר במיוחד להצגה הוא מאוד רצה ללכת אך כשהגענו התחיל לבכות והתעקש שאינו רוצה להכנס לאולם ולמרות ניסיונות שכנועים רבים הדבר לא עזר ולא נכנסנו להצגה הוא טען שלא רוצה להכנס והגיב בלחץ ובכי . אני מאוד מוטרדת ולא יודעת אם זה נורמטיבי או משהו שדרוש טיפול .אשמח לעזרה וייעוץ.תודה עינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 3 שמפחד מהרבה דברים

הוספת תגובה

• ילד בן 3 שמפחד מהרבה דברים - תגובה

טובי פלד
    30/10/2015

שלום עינת
    זו רמת חרדה גבוהה מהרגיל .צריכים להיות סבלנים אתו למרות שבמקרים מסוימים .
    צריך יותר הדרכה ופעילות. יכול להיות שאתם צריכים יעוץ יותר ממוקד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו