קשיים במעברים אצל תינוק?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיים במעברים אצל תינוק?
    אמא
    19/11/2015

שלום,
    בני בן 6 חודשים נולד לאחר הריון סבוך במיוחד.. ומתוח במיוחד בו הייתי בשמירת הריון קפדנית 8 חודשיים רצופים ועברתי ים של בדיקות.
    הוא ילד בריא ומופתח מעבר לגילו (כבר זוחל, ממלמל..). הוא רגיש במיוחד (לדעתי) ושם לב לדקויות למשל, מכל הבגד שם לב לכפתור הכי קטן.
    אורח החיים שאנחנו מנהלים לא פשוט. מתניידים הרבה בין הצפון למרכז. בכך שבמרכז אין לנו מעגל חברתי ובצפון משפחה וחברים. אני עדיין בחופשת לידה (הארכתי) בכך שיוצא שאם אנחנו במרכז שבועיים אז הוא לא נחשף לאינטראקציה עם זרים ואם אחר כך נהיה בצפון שבוע אז יהיה מוצף בסבים וסבות, קרובי משפחה וחברים.
    לאחרונה הוא מתפרץ כשזר מתקרב אליו (אפילו הסבים). הוא בוכה הרבה ובכלל הוא התחיל לבכות הרבה גם אחרי שחוזרים מהצפון וההצפה כבר איננה. נהיה רגיש במיוחד רוצה כל הזמן להיות על הידיים, בתנוחה מסויימת..ואם מחליפים תנוחה מתפרץ בבכי שיכול להימשך שעה עד שעה וחצי רצוף.
    מאז שנולד הוא ער יותר בלילה בכך שיוצא שלא יושן לפני 5 בבוקר בדרך כלל. זה גם מאוד מקשה עלינו.
    הוא גם מסרב לשחק לבד ונדיר מאוד שהוא על השטיח לבד (בעודי עדיין בחדר) ומשחק כמה דקות ללא היותי צמודה ממש אליו.
    לפעמים אם מכבים האור למשל בהיותי חצי ישן ויונק מפסיק לינוק ויכול להתפרץ בבכי ובהתקף עצבים קשה. הרגישות שלו והרצון שלו להיות צמוד אליי או לאבא שלו כל הזמן מקשה עליינו מאוד.
    בנוסף אני לא מצילחה להכניס אותו לשגרה של שינה ואוכל. התחושה שלי שהוא רגיש ואנחנו מקשים עליו במעברים שעושים. מה ניתן לעשות להרגיעו והאם באמת מעברים כגון המתוארים משפיעים על תינוקות בגיל הזה ? מה עדיף לנסות לחשוף אותו יותר לאנשים או להימנע ממפגש??

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיים במעברים אצל תינוק?

הוספת תגובה

• קשיים במעברים אצל תינוק? - תגובה

טובי פלד
    22/11/2015

שלום אמא צעירה
    ילדך כנראה רגיש באופן מיוחד לשינויים ולפרטים קטנים כתוצאה מזה הוא זקוק לקרבה תמידית שלכם כל הזמן. אני מציע להיות אתו כמה שיותר ביחד בלילה ביום אפילו במנשא קשור אליכם.כן לחשוף אותו לאנשים אבל לא ללחוץ עליו להתקרב אליהם. זה יקח זמן עד שהרגישות הזאת תרד. לתת לו אווירה רגועה כל הזמן ,לא לצעוק עליו בכלל, לעשות אתו הרבה דברים שקשורים למגע ותחושות פיזיות.לתת לו בובה רכה.
    השיוניים הרבים בין הצפון למרכז מקשים עליו להרגיש נינוח ובטוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו