מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה שאלות ....:נועה03/01/2016
1. אני דוברת שתי שפות, עברית ברמת שפת אם ושפה נוספת באופן שוטף ועם מבטא, אם כי היא לא שפת האם שלי. האם זה בסדר שאני מדברת עם התינוק שלי (בן 5 חודשים) בשתי שפות לסירוגין? כלומר איני מערבבת מילים ומשפטים, אלא לפעמים פונה אליו בעברית, לפעמים בשפה נוספת, לפעמים שרה בעברית ולפעמים בשפה אחרת וקוראת לו ספרים בשתי שפות . האם זה בסדר ששתי שפות באות ממני ? אבא שלו דובר עברית בלבד. בנוסף הוא שומע אותי מדברת עברית עם כל הסביבה כל הזמן.
2. אני רואה הורים קונים בלי סוף משחקים, לעומת זאת, אני קניתי אוניברסיטה, כמה בובות, משחק מוסיקלי, רעשן וכמה ספרים. הגישה שלי היא שכל הסביבה היא גירוי חדש וגדול בשבילו ולכן אין בזה טעם להעמיס עליו המון צעצועים ואפשר להסתפק בקצת מכל סוג... ופעם בכמה חודשים, שיש איזה התקדמות התפתחותית אפשר להוסיף צעצוע או שניים בהתאם לגיל ולהתקדמות. אני רואה שהוא השתעמם כבר מהצעצועים שלו והוא מתחיל לחקור את הפתקיות שלהם, את הסביבה, בדים שונים וכדומה וזה נראה לי הרבה יותר בריא ונכון... האם אני צודקת או שאני מחסירה ממנו גירויים...? יש לציין שאני לא חושפת אותו ל TV בכלל ורק משמיעה לו שירי ילדים.
3. אני לא מתראה עם הרבה אנשים ולכן הוא לא נחשף להרבה דמויות חוץ מאמא ואבא. אני מתכוונת להירשם איתו לחוג בגיל שנה. האם זה רלוונטי שיחשף לתינוקות ומבוגרים עוד לפני?
תודה מראש על המענה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות ....: - תגובה
טובי פלד05/01/2016שלום נועה
לגבי השפות אין שום בעיה התינוק יקלוט ולא יתבלבל. לגבי המשחקים הגישה הטבעים גורסת יותר חשיפה לסביבה ופחות צעצועים.
ולגבי אנשים חשיפה מוקדמת כמה שיותר ליותר אנשים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)