ילדה שדוחפת המון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה שדוחפת המון
    מירב
    02/02/2016

שלום רב,
    ביתי בת שנתיים וחודש. ילדה מקסימה, חברותית וחכמה מאוד. כעת היא לא בגן עקב מעבר דירה שהיה לפני חודש לעיר אחרת. היא הייתה איתי עד שנה ושמונה חודשים. אחר כך בגן למשך ארבעה חודשים. בקרוב תהיה שוב בגן, לאחר שנתארגן עוד קצת בעיר החדשה. ביתי מאוד אוהבת חברה וזה בא לידי ביטוי במשחקיות...ג'ימבורי וכו'. יש לנו שכנים מקסימים ממש בקומה ובתם בת שנה ו-7. מפותחת לגילה יחסית. הן אוהבת אחת את השניה מאוד. משחקות יחדיו המון. אבל... הבת שלהם המון פעמים דוחפת באגרסיביות באופן פתאומי את ביתי ולעיתים חזק עד כדי שהיא עפה על ארון וכד'. אני לא מוכנה לזה. כל פעם שזה קרה אז אמרתי לה לא...אסור..לא מרביצים...טובה וכו' ואז היא עושה טובה ומחבקת. ביתי לא חשופה להתנהגויות מסוגים שונים כמו זה למשל. מהי הדרך הנכונה? האם נכון לומר לביתי שתדחוף בחזרה? כמובן שאמה גם נוזפת בבתה אבל זה חוזר חלילה. אני לא יכולה כבר לראות את ביתי מפחדת ובורחת ממנה. כואב לי הלב. היא מאוד טובה ולא מבינה למה חברתה עושה זאת. מה הנכון? ראוי לציין שאינני רוצה להפסיק ביניהן את המפגשים אך אם המצב ימשיך אז אמנע מביתי להיות בקרבתה. אגב, למה היא דוחפת בפתאומיות? זה דפוס אצלה. ממה זה נובע? תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה שדוחפת המון

הוספת תגובה

• ילדה שדוחפת המון - תגובה

טובי פלד
    05/02/2016

שלום מירב
    הסיבה לדחיפות היא רמה יותר גבוהה של תוקפנות אצל הילדה הדוחפת וגם רמה גבוהה יותר של אימפולסיביות.
    לדעתי כדאי לך ללמד את התך להגן על עצמה ולהחזיר באותה מדה ואותה מטבע אפילו קצת יותר חזק. זה טוב להמשך החיים .אפשר גם להשגיח יותר על הילדה האלימה ולהעניש אותה בחומרה רבה וזה יפסק. לא כדאי להפסיק את החברות . תני לבתך להחליט.
    הצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו