ילד מפחד מהשירותים ומתאפק לעשות פיפי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד מפחד מהשירותים ומתאפק לעשות פיפי
    אילנית
    08/06/2016

שלום רב,
    בסופ"ש האחרון התחלתי בתהליך גמילה מחיתולים לבני בן ה-3.
    עוד לפני שהורדתי לו את החיתול סיפרתי לו סיפורים על גמילה, לקחתי אותו איתי לשירותים כדי שיראה איך אני עושה, שרנו שירים וראינו סרטים על גמילה.
    במהלך הסופ"ש הורדתי לו את החיתול ושמתי לו תחתונים מתוך כוונה שהוא יעשה פיפי ויבין שהוא צריך לגשת לשירותים. היו לו כמובן הרבה פספוסים אבל התכוננתי לזה מראש ובשלב מסוים הילד הצליח לעשות קצת פיפי באסלה. שיבחתי אותו על כך ושמחתי מאוד. לאחר מכן הוא ביקש שוב ושוב ללכת לשירותים ונראה שהוא התלהב מהרעיון.
    ביום למחרת כשהלך לגן שמתי לו חיתול והודעתי לגן שאנחנו התחלנו רשמית בגמילה מחיתולים. הגננת טענה שזו הייתה טעות להחזיר לו את החיתול ושאתחיל לו את הגמילה שוב בסופ"ש הבא. במהלך אותו יום אחרי שחזר מהגן הוא לא רצה לגשת לשירותים והיו שוב הרבה פספוסים. ביום שלמחרת שלחתי אותו עם תחתונים לגן מתוך אמונה שאני עושה את הדבר הנכון ושמה יותר גז על התהליך. כשבאתי לאסוף אותו מהגן הגננת נזפה בי ואמרה שכל עוד הילד לא מצליח לעשות באסלה אין טעם להביא אותו עם תחתונים לגן ושהיא ביקשה שנתחיל את התהליך בסופ"ש הבא. מלבד זאת היא אמרה שבגן הם לקחו אותו כמה פעמים לשירותים והוא לא רצה ללכת וגם התאפק. כשהגענו הביתה ישבתי איתו בשירותים וחיכיתי שיצא לו הפיפי. הוא בכה והיה לו קשה להוציא אבל בסוף הוא שחרר. אחה"צ שוב שמתי לו תחתונים והפעם באמת היה לו קשה מאוד. הוא בכה בכי היסטרי ולא הצליח לשחרר אפילו טיפה אחת. אחרי זמן מה הבנתי שאין טעם להילחם ושמתי לו חיתול. גם בחיתול היה לו קשה להוציא פיפי למרות שהוא היה רגיל אליו ורק כאשר עזבתי אותו לבדו במיטה שלו הוא שחרר ונרגע. אני יודעת שהילד שלי מאוד חכם ומבין שעליו לעשות את צרכיו בשירותים וגם יודע לבקש ללכת לשירותים אבל כשהוא מתיישב על הישבנון הוא מאוד מפחד לשחרר ומתאפק. שאלתי אותו בשלב מסוים ממה הוא מפחד ואמר שהוא מפחד מהשירותים.
    אני חוששת שגרמתי לו לטראומה ולחרדה מהשירותים ואני ממש לא יודעת מה לעשות.
    אני מרגישה שנכשלתי בתור אמא שלו ושלא הצלחתי ללמד אותו את אחד השלבים החשובים בחיים..לא יודעת אם להמשיך לשים לו תחתונים אחרי שחוזר מהגן או לא ולא יודעת איך לעזור לו להתגבר על הפחד מהשירותים, אשמח לעזרתכם..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ילד מפחד מהשירותים ומתאפק לעשות פיפי - תגובה

טובי פלד
    10/06/2016

שלום אילנית
    אני מציע לך להניח קצת לעניין לא לדבר על זה ולתת לו להגיע רגיעה לבד.הוא יגמל .פשוט להרגיע ולא להתייחס. כיבוא לך תעשה הכל בסדר.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו