בן שנתיים, חרדות ועוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנתיים, חרדות ועוד
    אנני
    21/07/2017

היי,
    אני אמא לבן שנתיים. פעוט מאוד נבון, עירני מאוד לסביבה וסקרן. עדיין לא רשום למסגרת ונמצא רק איתי ב 99% מהזמן. בעלי עובד בכל מיני שעות שלא תמיד מאפשרות לו להיות חלק מהחיים השוטפים שלנו בבית ובחוץ. כרגע רשמתי אותו למספר חוגים ושמתי לב שההסתגלות לחוגים פיתחה אצלו חרדת זרים וחרשת נטישה.
    הוא חושש מילדים אחרים, חושש מחלק מהמבוגרים, נצמד אלי פיזית הרבה מאוד וכאשר רוצה להשתתף בפעילות הוא מחזיק לי את היד ולא מוכן לעזוב למשך כל הפעילות (עד כדי שלפעמים עושה דברים עם יד אחת כי השניה מחזיקה בי) אני אכן רואה התקדמות בנושא ומנסה להמשיך לעבוד איתו על הפן החברתי,
    אבל הוא פיתח גם חרדת נטישה ולא מוכן ללכת לישון אם אני לא איתו בחדר (דבר שלא היה לפני). ובהמשך לכך גם פיתח העדפה ברורה אלי ומסרב הרבה פעמים להיות עם אבא (ואין מה לדבר בכלל על אבא בעת ההרדמות). אני מרגישה שהחשיפה שלו לחברה בחוגים השונים שאנחנו הולכים אליהם גרמה לו להיצמד אלי מאוד וחוששת שיש קשר לכך שאין לי משפחה מורחבת כלל ולכן אינו רגיל לבוא במגע עם עוד הרבה אנשים על בסיס קבוע (דבר שאינו בשליטתי לשנות ולכן גם רשמתי אותו לכמה חוגים...). איך ניתן לעזור לו לבטוח בעצמו ולהקל עליו בהסתגלות לחברה של בני גילו ומבוגרים אחרים?
    והאם אני עושה את הדבר הנכון שאני נשארת בחדרו עד שנרדם וזורמת עם הרצון שזה יהיה רק אני ולא אבא כשמרדימים?
    מאוד מעוניינת לקבל ביקורת בונה כדי שאבנה לו בסיס טוב להמשך.
    תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים, חרדות ועוד

הוספת תגובה

• חרדות ועוד

טובי פלד
    21/07/2017

את עושה בסדר גמור . זה אכן חרדות .תשארי אתו בחדר כמה זמן שהוא רוצה. תני לו יד בחוגים . ואל תלחצי על פרידה מוקדמת. הבטחון יגיע בהמשך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו