תינוקת שזורקת דברים על הריצפה בכוונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת שזורקת דברים על הריצפה בכוונה
    נעמה
    09/08/2017

שלום,
    בתי בת שנה ו-5 חודשים, ילדה פקחית ונבונה לגילה. בשבועות האחרונים היא זורקת על הריצפה דברים- אוכל (תוך כדי האכלה), בקבוק (מסיימת לשתות ומשליכה על הריצפה), בובות ושלל חפצים. בחלק מהפעמים היא צוחקת כשהיא עושה זאת ובחלקן לא, אבל בכל מקרה היא עושה את זה באופן מאוד "הצהרתי" ומופגן, ואף מסתכלת לנו בעיניים בזמן ההשלכה על הריצפה, כאילו רוצה שניראה ושנתעצבן... אני מרגישה כאילו מדובר במעין "מרד גיל נעורים", כי גם אחרי שאני ואביה כועסים ומסבירים לה שאין לזרוק חפצים על הרצפה, היא חוזרת על-כך שוב ושוב, ותמיד במן הפגנתיות נחרצת.
    שאלתי היא- מה פשר ההתנהגות הזו וכיצד עלינו לנהוג כשהיא עושה את זה?
    יש לציין שהיא בת בכורה ועוד אין לה אחים, והיא גם לא הולכת לגן (תתחיל ללכת רק בספטמבר הקרוב), כך שהסיכוי שהיא מנסה לחקות ילדים אחרים שזורקים חפצים שואף לאפס...
    תודה רבה מראש על המענה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תינוקת זורקת חפצים

טובי פלד
    10/08/2017

שלום רב
    התנהגות של זריקת חפצים נפוצה מאד בין תינוקות והיא נעשית על ידי התינוקת כדי להוכיח לעצמה שהיא חזקה ובעלת יכולת. אין טעם לכעוס עליה או להעניש אותה זו התנהגות שמחזקת את הבטחון העצמי של הילד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובכל זאת...איך נכון להגיב?

נעמה
    11/08/2017

ראשית- תודה רבה על המענה המהיר.
    נשאלת השאלה- איך אני אמורה להגיב בכל זאת...? אם אני מרימה מהריצפה היא לוקחת וזורקת שוב, וחוזר חלילה...
    מה בנוגע להצבת גבולות? היא הרי צריכה להבין שכך לא נוהגים...
    תודה רבה מראש על המענה וסופ"ש נעים :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובכל זאת

טובי פלד
    12/08/2017

שלום רב
    את יכולה להרים את הדבריפ ולומר זה לא .ואחרי זה להקדיש זמן לזריקת חפצים בגינה או במקום אחר . לתת לה להתנסות בזריקת חפצים ולומר לא איפה כן ואיפה לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו