התנהגות פעוט כלפי אמו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות פעוט כלפי אמו
    אלי
    12/08/2017

שלום,
    אשמח להתעייץ לגבי התנהגות של הבן הפעוט שלנו כלפי אשתי. אשתי הייתה בבית עם הילד עד גיל כמעט 2.5 כשאז נכנס לגן. הקשר בינם היה מאוד אינטנסיבי, ונשאר אוהב וחיובי. היום הבן שלנו כמעט בן 3.5. אשתי חזרה לעבוד לפני כשלושה חודשים, אבל רק עד הצהרים ואז הם ביחד בשאר היום.
    לעתים קרובות כשהבן שלנו מתעצבן, הוא אומר דברים מאוד קשים לאמא שלו, עד כדי "אני לא אוהב אותך" (למרות שברור שאוהב מאוד). לא עובר כמעט יום שהוא לא מרביץ לה, מתעקש שתקום מן הספה כשהוא יושב שם, דוחף או מעליב אותה.
    זה מן הסתם מצב קשה לכולם.
    אלי הבן שלנו מתנהג רוב הזמן בצורה אחרת, מבקש שאני ארדים אותו בלילה, מחבק ומנשק אותי, ומתרגז במיוחד כשאני מפגין אהבה או תשומת לב כלפי אשתי.
    ניסינו לעשות מזה עניין, ולומר לו שהוא צריך להתנצל וכדומה. הבנו שזה לא רעיון טוב. ניסינו להיות ברורים ותקיפים, לומר "זה לא מקובל עלינו" ולהפסיק את הדרמה. זה קצת עזר.
    ניסינו לייצר להם הרבה זמן איכות ביחד, רק שניהם. לא עזר. ניסינו לעשות דברים כולנו יחד, לא עזר.
    קצת חסרי אונים בשלב זה...
    איך עוזרים לפעוט שאוהב את אמא שלו להתנהג אליה יפה?...
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות פעוט כלפי אמו

הוספת תגובה

• התנהגות פעוט כלםי אמו

טובי פלד
    12/08/2017

שלום אלי. אני מעריך שאמא שלו עשתה כל מה שהוא מבקש ולכן ולכן הוא כועס עליה כשזה לא קורה. הצטברו אצלו כעסים על אמא
    אני מציע שתתחיל בזה שברגע שהוא מדבר אליה לא יפה ,תנתק מגע איתו , תפסיק לשחק איתו ולא תסתכל עליו. לא תדבר אתו.
    אם זה לא יעזור אני מציע שתלכו לטיפול משפחתי קצר.

לילד יש הצטברות של כעסים והתנהגות תוקפנית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו