מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התנהגות פעוט כלפי אמואלי12/08/2017
שלום,
אשמח להתעייץ לגבי התנהגות של הבן הפעוט שלנו כלפי אשתי. אשתי הייתה בבית עם הילד עד גיל כמעט 2.5 כשאז נכנס לגן. הקשר בינם היה מאוד אינטנסיבי, ונשאר אוהב וחיובי. היום הבן שלנו כמעט בן 3.5. אשתי חזרה לעבוד לפני כשלושה חודשים, אבל רק עד הצהרים ואז הם ביחד בשאר היום.
לעתים קרובות כשהבן שלנו מתעצבן, הוא אומר דברים מאוד קשים לאמא שלו, עד כדי "אני לא אוהב אותך" (למרות שברור שאוהב מאוד). לא עובר כמעט יום שהוא לא מרביץ לה, מתעקש שתקום מן הספה כשהוא יושב שם, דוחף או מעליב אותה.
זה מן הסתם מצב קשה לכולם.
אלי הבן שלנו מתנהג רוב הזמן בצורה אחרת, מבקש שאני ארדים אותו בלילה, מחבק ומנשק אותי, ומתרגז במיוחד כשאני מפגין אהבה או תשומת לב כלפי אשתי.
ניסינו לעשות מזה עניין, ולומר לו שהוא צריך להתנצל וכדומה. הבנו שזה לא רעיון טוב. ניסינו להיות ברורים ותקיפים, לומר "זה לא מקובל עלינו" ולהפסיק את הדרמה. זה קצת עזר.
ניסינו לייצר להם הרבה זמן איכות ביחד, רק שניהם. לא עזר. ניסינו לעשות דברים כולנו יחד, לא עזר.
קצת חסרי אונים בשלב זה...
איך עוזרים לפעוט שאוהב את אמא שלו להתנהג אליה יפה?...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות פעוט כלםי אמו
טובי פלד12/08/2017שלום אלי. אני מעריך שאמא שלו עשתה כל מה שהוא מבקש ולכן ולכן הוא כועס עליה כשזה לא קורה. הצטברו אצלו כעסים על אמא
אני מציע שתתחיל בזה שברגע שהוא מדבר אליה לא יפה ,תנתק מגע איתו , תפסיק לשחק איתו ולא תסתכל עליו. לא תדבר אתו.
אם זה לא יעזור אני מציע שתלכו לטיפול משפחתי קצר.
לילד יש הצטברות של כעסים והתנהגות תוקפנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)