מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר גמישות של מטפלתמישהי20/03/2018
שלום,
הבן שלי בן 9 חודשים. מגיל 7 חודשים נכנס למשפחתון שבו הוא למעשה הילד היחיד כך שזה הפך להיות סוג של מטפלת אישית.אין חוגים או שפע של משחקים. בגדול מבחינת הטיפול נראה שהוא מבסוט. אך לי נורא מפריע לי שהיא לא גמישה. אסביר, בכל הזדמנות שאני צריכה להגיע אליה באמצע היום מכל מיני סיבות למשל שכחתי להביא לה בגדים להחלפה בבוקר וכו היא מנסה למנוע ממני להגיע ע"י כך שהיא טוענת שהיא יכולה להסתדר אף על פי שהיה יום אחד שהוא נשאר בלי בגדים להחלפה! כל פעם שיש סיטואציה כזו היא מתרצת העיקר שלא יהיה מצב שאגיע באמצע היום. גם בהתחלה, בימי ההסתגלות, היא לא רצתה שאיהיה איתו אפילו לא ביום הראשון ולבסוף אני התעקשתי והיא הסכימה. אני לא מרגישה בנוח איתה. כל פעם יש משהו אחר וחוסר הגמישות שלה גורם לי לתהות מה יש לה להסתיר... יש לציין שאם בכל זאת אני מגיעה היא כמובן פותחת את הדלת. דברתי איתה והיא נתנה לי 2 היבטים, האחד שמדובר בבית פרטי.. סוג של נתנה לי להרגיש לא רצויה באמצע היום.. והשני שילד צריך לדעת שאמא באה בבוקר וחוזרת אחרי הצהריים. את זה עוד איך אני מבינה אבל עדיין זה מעיק וקשה לי עם זה. בנוסף, בכל הערה שאני מעירה או מסבה את תשומת ליבה במשהו שקשור לטיפול בתינוק שלי לרוב היא תנסה להתגונן. מצד שני נראה שהילד כן מבסוט בסך הכל והוא אוכל טוב וישן טוב ברוך השם.
יש לי אפשרות להכניס אותו למשפחתון חדש בעוד כמה ימים, משפחתון שבתכנית המקורית הוא היה אמור להיכנס אליה רק בשנה הבאה בע"ה. במשפחתון יש 8 ילדים על 2 מטפלות. חלק גדולים ממנו וחלק קטנים יותר. יש שם חוגים ושפע של גירויים וכו.
שאלתי היא כזאת: האם כדאי כבר עכשיו, לאור כל מה שרשמתי, להכניס למשפחתון, אחרי שרק לפני 3 חודשים הוא התחיל אצל המטפלת וכבר די התרגל אליה? האם נכון יותר מבחינת הילד כבר עכשיו לחשוף אותו לחברה עם ילדים נוספים? האם יהיה לו קל יותר להתרגל לילדים מעכשיו מאשר בגיל מאוחר יותר של 1.2 שנים? או, שאולי אני צריכה לבלוע רוק ופשוט להמשיך עם המטפלת עד סוף השנה ורק בשנה הבאה להכניס למשפחתון?
מה נכון יותר מבחינת טובת הילד? אם נכון יותר להשאיר אצל המטפלת אני אבלע רוק ואוכל לחיות עם זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר גמישות של מטפלת
סימונה פלג09/08/2018משהי בוקר טוב
למרות שהפניה נכתבה מזמן, חשוב לי לציין ולהדגיש,
כהורים ובמיוחד הורים לידים קטנים.
עלינו להיות נגישים למקום שהילד שלנו נמצא בו. כמובן בתיאום מראש, ובידיעה.
אך
כאשר אנחנו נדחים שוב ושוב. עלינו לשים לב לדבר, ולחשוב האם זה מתאים לנו התנהלות שכזאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)