מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 3, התפתחות רגשית והתנהגותיתכלנית16/11/2018
הי,
בני בן 3.5 ילד מפותח, בריא ונבון ברוך השם.
שאלתי היא לגבי שינויים התנהגותיים אצלו.
הוא לא הולך לגן ונמצא בחינוך ביתי. שום דבר לא השתנה בחייו לאחורנה ואנחנו נפגשים עם ילדים כל השבוע לפעילויות שונות. בזמן האחרון הוא חווה חרדת נטישה כל כך גדולה שאפילו קשה לו כשאני באותו חדר איתו אבל לא ממש צמודה אליו.
הוא התחיל להפגין גם קשיים חברתיים כאשר מסרב להשתתף במשחקים עם בני גילו ופעילויות שונות שעד כה היה נהנה מהם. אני ממש מנסה להיות סבלנית אבל דואגת מאוד. הוא מבטא את החרדה בחוסר רצון להשתתף, ואפילו מפריע באופן מכוון כשמנסים לעשות פעילות חברתית. מתנהג לא יפה ולא מקשיב לי בכלל וגם לא למבוגרים שמסביבנו שמבקשים ממנו להפסיק. זה ממש מתסכל לאור העובדה שהילדים שאיתנו בקבוצה לא מתנהגים ככה בכלל.
לעיתים אני מרגישה שיש לו קושי רגשי מסוים ולא בטוחה למה ואיך לעזור לו מעבר לסבלנות, הסברים והפגנת אהבה.
אני חייבת לציין שהוא ילד מאוד מפותח עם הבנה מדהימה לגילו וחושדת שזה דווקא פועל לרעתו כרגע כי מתקשה להתמודד רגשית...
אפשר בבקשה לקבל כיוון להבנה טובה למה לצפות מבני 3.5, האם זה נורמטיבי התפרצויות כעס והתנהגות לא חברתית? מה אני יכולה לעשות כדי לעזור לו כי אני מרגשיה שהסברים וסבלנות לא עושים את העבודה. האם יש שיטה כולשהי?
תודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3, התפתחות רגשית והתנהגותית
סימונה פלג17/11/2018כלנית יקרה שלום.
שינויים בהתנהגות הילד קורים מכל מיני סיבות.
לא תמיד אנחנו יכולים להצביע על הסיבה שבגינה קורה השינוי.
עם השנים ילד מגלה את יכולותיו וכוחו למול מי שנמצא איתו, במקרה זה ..אתם ההורים. והוא בודק. ועל פי תגובתכם והתנהלותכם הוא יוצר לעצמו התנהגות שמפעילה אתכם.
אז אם יש הרבה מלל והסברים על מה שעושה או לא מוכן לעשות, לדלל הדבור על כך.
יחד עם זאת את מתארת את תחושתך לגבי קושי רגשי שאת חושבת. אולי כדאי לבדוק במכון להתפתחות הילד באזור מגוריכם.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)