מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הכנה והסתגלות לגן בגיל 4.5מוריה12/04/2019
היי,
בני בן 4.5. בחינוך ביתי. החלטתי לצרף אותו לגן השנה והייתי רוצה לקבל טיפים כיצד להכין אותו לזה , מעבר לשיחות נעימות שאנחנו מקיימים מדי יום. אני מרגישה שהוא כל כך רגיל ללכת איתי או עם בעלי לכל מקום, חברים ומשפחה, חוגים, פעילויות וכדומה, שפרידה לכמה שעות זה נראה כמו דבר שלא יתקבל באופן חיובי וטבעי כלל. הבעייתיות הגדולה בעיניי זה שהוא לא קטן כבר. כלומר פחדיו הם רציונליים ואני מאמינה שיזכור את החוויה של כניסתו לגן. אז כיצד עלי להכין אותו לפרידה שהוא ממש לא נראה מוכן אליה? אני רוצה לציין שהוא ילד מאוד נבון ורגיש ולמרות כל היתרונות המדהימים שבכך, זה גם מגביר את חרדותיו באופן ניכר ואת היכולת שלו לסמוך על אנשים באופן טוטאלי, כמו שהייתי רוצה לראות שיקרה עם הגננת. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה והסתגלות לגן
סימונה פלג12/04/2019מוריה יקרה שלום.
נתחיל מהסוף. המעבר לגן או כל מסגרת חדשה שאנחנו נכנסים אליה, מאתגרת אותנו ללא ספק. והיא לא קלה. כי צריך ללמוד תנאים חדשים למקום בו אנחנו נכנסנו. ומכל הבחינות, חברתית בראש ובראשונה, מנטלית, סמכותית וכו וכו...
אני מציעה לא לדבר עם בנך כל יום שוב ושוב על המעבר לגן.
ככל ,שאנחנו מדברים ודשים בנושא מסויים הסיכויים לעלות גם מפלס החשש והחרדה באים בהתאם. תרפי מעט.
כשאת מכניסה אותו לגן, צפי לקושי מסויים. ותני לבנך את הלגיטמציה לדבר, לחוות להביע את המקום שהוא נמצא. כי זה ממש בסדר.
הכנה לפרידה. מאוד פשוטה. הסבר קצר בשלבים פרקטים איך הולכת להיות ההגעה לגן והפרידה. בלי הרבה מלל, או רחמים או חשש, כי אלה יעברו אליו.
המון בהצלחה יקרה.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)