ילד בן 3.5 ביישן מאוד ולא מסוגל לדבר עם מבוגרים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 3.5 ביישן מאוד ולא מסוגל לדבר עם מבוגרים
    ירון
    03/10/2021

שלום,
    יש לי ילד מתוק בן 3.5, הוא ביישן מאוד
    הוא מסוגל לשחק עם ילדים אחרים ולהנות איתם ולצחוק, בעיקר בפעילות יחידנית ולא עם הרבה ביחד
    אבל עם מבוגרים זה שונה לגמרי - הוא ממש מתעלם בצורה קיצונית
    מתייחס למבוגרים כאילו הם אוויר, לא ייתן אפילו כיף למבוגר שהוא למשל חבר טוב או אפילו לסבא שלו.
    לגננת הוא יכול רק להנהן עם הראש ופשוט לא יכול להוציא מילה מהפה כשהוא מדבר עם מבוגרים
    כשהוא למשל צריך פיפי הוא יבוא לגננת ופשוט יבהה בה, עד שהיא תבין שהוא בעצם מתכוון שהוא רוצה לעשות פיפי
    איתנו, ההורים, הוא משוחרר לגמרי ומדבר הרבה
    בגיל מאוד מוקדם כבר שמנו לב שהילד צורח ובוכה כשהוא בידיים של אחרים ובמשפחתון הראשון שבו היה הוא טופל עם אישה מאוד מוחצנת שהייתה מדברת בלי סוף.
    חשוב להגיד שאני ואישתי גם אנשים בעלי אופי מופנם סה"כ ובעברינו גם היינו ביישנים. אבל היום אנחנו מאוד חברתיים, משתלבים ומדברים וצוחקים עם אנשים.

הייתי מאוד רוצה לעזור לילד שלי להיות פחות ביישן ולפחות שיוכל לדבר קצת עם מבוגרים
    אני כמובן יודע לא ללחוץ עליו ואני משתדל להיות רגיש למצבו ולא לעשות מזה עניין
    אני חושש שמצבו יכול להוביל לחרדות חברתיות ואף לדכאון אם זה לא יטופל אז אני רוצה לעשות כל מה שביכולתי כדי לעזור לו.
    מה אפשר לעשות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ילד בן 3.5 ביישן לא ללחוץ על הילד

Simona Pelleg
    03/10/2021

אחר הצהרים טובים ירון.
    אני מאוד מבינה את הדאגה והמחשבה סביב בנך, אתה מציין שגם אתה וגם אשתך אנשים מופנמים ואני מבינה שלקח זמן עד הרגשת הביישנות והמופנמות פינתה את דרכה. ויכול להיות שבנך הולך בדרככם. מה שחשוב הוא לא ללחוץ על הילד, לא לדחוף אותו ולא לדבר איתו יתר על המידה על הנושא. ככל שניתן יחס לנושא נעשה את ההיפך וזה יהפוך לאישיו. מקווה שנתתי מעט אור על העניין.
    בברכה,
    סימונה פלג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו