ברוח פיפי! הוא לא רוצה לפספס משחקים :)

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברוח פיפי! הוא לא רוצה לפספס משחקים :)
    ל.א
    23/11/2021

שלום,
    בני כמעט בן ארבע, והוא יכול לעבור 3 לילות ברצף יבש;)
    ואז שבוע חודש פעפי כל לילה.
    יש לי שני נושאים שקצת מטרידים/מעצבנים, גורמעם לי קצת לחוסר אונים:
    - הוא "גמול" מגיל שנתיים ו קצת יום ולילה ....כלומר יחתר נכון לומר שהוא בלי חיטולים מגיל זה. הרבה פעמים אני רואה שהוא צריך פיפי ואומר לי שאין לו, אם אני מוותרת , אז זה יברח לו לא מעט ואז לרוב הוא הולך לבד. ואם אני לא מוחתרת, אז זה יוצר לחץ ואף עצבים. ניסיתי להסביר לו שזה חשוב ללכת לפני שהפיפי יוצא, כי פיפי זה שורף אם הוא נשאר רטוב, וזה מסריח ולא נעים. מטריף אותי שאחמר שאין לו! אני עובדת על זה המון ומנסה לפעמים לוותר אבל מאוד קשה כי אני לא רוצה התקדמות. מה גם כשאני רוצה שנחליף לו בגדים הוא מסרב ואז אם עני מתעקשת, מלחמה. אז גם כאן הרבה פעמים אני אימרת לו,אז אין בעיה תישאר רטוב, עם ריח לו נעים..ועוד לפני השינה .. ואין לו בעיה!!!! אימר לי , כן אמא אנמ רחצה להישאר רטוב!! מודה שזה נורא מעצבן אותי!!!
    איך אני אמורה לפעול בנוגע לזה?

שאלה שנייה: לגבי הלילה, אני מבינה שזה לא בשליטתו. קשה לי באמצע הלילה לקטם ולהחליף לו, ממש קשה לי, הוא לא קם לבד,הוא בדרך כללבקושי מתעורר מזה...אבל לא מסוגלת להשאיר אותו רטוב.

נושא שני: התנגדות:
    כשהוא מתנגד למקלחת (שזה דיי חדש, ולדעתי זה בגלל העייפות) ,ניסיתי בצחוק, ניסיתי בשירה וריקודים לקחת אותו להתקלח, ניסיתי למשוך אותו בכל מיני צורות, משתדלת לא לנסות לפתות בממתקים, ותנאים וכו מעדיפה שזה באמת יבין את המשמעות של זה. כם כאן המון בכי ועצבים לפעמים מצידו, הוא עייף ברורלי אחרי הגן. לכן החלטתי שלא יושבים לשנייה על הספה אחרי הגן, ישר למקלחת. לפעמים הולך ולפעמים פחות, צריך להגיד לו אלף פעם בוא להתקלח...בוא מהר להתקלח... למרות שאני מכינה אטתו לפני ומוידענ לו מתי וכו' עדיין הוא עקשן!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נסי להרפות לשבוע מלהגיד לו ולהסביר לו

Simona Pelleg
    23/11/2021

ל.א ערב טוב
    אנסה לעזור בכמה טיפים:
    נראה לי שנכנסת עם בנך קצת למאבקי כוח. העקשנות והדרך שהוא רוצה לעשות או לעשות דברים ,באמת מתישה ומעייפת.
    ולכן:
    נסי להרפות לשבוע מלהגיד לו ולהסביר לו על חשיבות נושא .הפיפי , ההרטבה , השטיפה וכו..
    הוא גם מרגיש את העייפות שלך והעצבים.
    לגבי הלילה , אני מבינה שקשה לקום ולהחליף וכו.. אבל אין ברירה יקרה.
    לגבי המקלחת, אני מציעה שתסכמי איתו מתי הוא הולך להתקלח, להכין אותו מראש.ואם מתנגד לא יכול לעשות משהו אחר. אלא לעמוד בהחלטה המשותפת שהייתה לכם.
    כל טוב
    סימונה פלג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו