בני בן ה - 5

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בני בן ה - 5
    מאמא אמא
    17/07/2008

שלום רב בני הוא בן 5 עולה לגן חובה ילד מקסים וחכם. הבעיה שיש לו חוסר בטחון לדוגמא יש לו מלא חברים בגן אבל כשיורדים למטה לגן שעשועים הוא לדוגמא משחק עם חבר אחד וכאשר מגיע חבר שני ומצטרף הוא יושב בצד שאלתי אותו למה אז הוא אמר שהוא רוצה לנוח. ואיך שהחבר שהגיע הלך הוא התחיל לשחק עם החבר השני. הבעיה היא שהיתה סיטאוציה לבני יש שני חברים טובים בגן עידו ורותם עם עידו הוא כמעט יום יום מתראה גם מאעבר לגן ולי נראה קצת כי עידו שולט בו לדוגמא כל מה שעידו אומר לו הוא עושה גם אם הוא לא ורצה.היינו בגינה והוא שיחק עם עידו והגיע גם רותם אז עידו לא מסתדר עם רותם ולכן בני המשיך לשחק רק עם עידו ורותם ישב בצד אז אמרתי להם בו שחקו שלושתיכם ביחד. עידו לא רצה ובני נקרע בין שינהם הוא בא ואמר לי אמא אני לא יודע עם מי לשחק אז אמרתי לו תשחק עם כולם ביחד אבל בגלל שעידו לא רצה אז הוא לא שיחק. מה עושים במצב כזה. וכמו כן אני שמה לב שיש קבוצה של ילדים שמשחקים יחד לפעמים הוא כן משחק ולפעמים יושב בצד איך אפשר להעלות את הבטחון העצמי שלו לתשובות אודה יום נעים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בני בן ה - 5

הוספת תגובה

• התפתחות חברתית

דפנה תייר
    17/07/2008

את מעלה פה דילמות מתחום שמעסיק הורים רבים - ההתפתחות החברתית של ילדיהם. זהו תחום שהמעורבות של ההורים והענין שהם מגלים בו גבוהים ביותר, ונדמה שבחברה הישראלית במיוחד. המקובלות החברתית של ילדינו חשובה לנו, ואחת החרדות הגדולות ביותר של הורים היא שילדם יהיה דחוי חברתית. חרדה זו גורמת לעיתים להורים להיות מעורבים יתר, ואף מתערבים במידה רבה מדי בחיים החברתיים של ילדם. הרגישות לנושא החברתי גורמת לא פעם להורים לערבב בין החוויה הרגשית של ילדם לבין חוויות העבר שלהם עצמם בתחום זה. לדוגמה - הורה שסבל מחיי חברה בלתי מספקים בילדותו, מכל מיני סיבות, עלול להשליך על ילדו את פצעי העבר שלו, גם אם לילדו אין שום בעיות והוא מתמודד היטב.
    אני אכן מתרשמת שבנך ילד מקסים וחכם, ובדרכו שלו מתמודד עם הדילמות החברתיות שניצבות בפניו, שניצבות גם בפני ילדים אחרים בגילו.
    עשית טוב כשיעצת לו לנקוט בהתנהגות פרו-חברתית. על ידי עידודו לבחור התנהגויות מסבירות פנים כלפי חבריו את עוזרת לו לבסס התנהגות חברתית חיובית. את יכולה ללמד אותו מיומנויות חברתיות שכאלו (לומר לו מה עליו להגיד או לעשות כדי ליצור משחק משותף) או אף להדגים לו התנהגויות שכאלה בעצמך.
    מעבר לכך טוב יהיה אם תסמכי עליו ועל יכולותיו ולא תישאבי לעמדה של תיוג, הגנת יתר ורחמים על ילדך ("הבעיה שיש לו חוסר בטחון"). האמיני בו וביכולותיו החברתיות - את עשויה להיות מופתעת עד כמה הוא, למרות ההתמודדויות , מסתדר טוב בחברה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו