גרושין עם תינוקת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גרושין עם תינוקת
    שירלי
    04/08/2008

בעלי ואני בהליכי גרושין וביתי ואני עזבנו את הבית לפני חודש לבית הוריי עד שנסתדר בפינה משלנו.ביתי בת 9 חודשים.שמתי לב לשינויים בהתנהגותה(שהתחילו בחלקם בבית) כמו-רוצה כל הזמן על הידיים בזמן שאנחנו בבית.היא זוחלת אחריי ומטפסת עליי . בנוסף נרדמת רק במיטה הזוגית בעוד שבעבר כבר התרגלה להירדם במיטתה. אני מתלבטת אם לעטוף אותה באהבה ורוך בתקופה זו או להציב גבולות בנושאים מסוימים. יש לציין שפוגשת את אביה פעמיים בשבוע ומטופלת רב היום על-ידי ועל ידי אימי שאליה היא רגילה מיום היוולדה. אני מודאגת לשלומה ומנסה להיות רגישה עבורה בתקופת מעבר זו. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גרושין עם תינוקת

הוספת תגובה

• לשירלי שלום,

מיכל דביר קורן
    04/08/2008

פרידה של בני זוג הינה קשה עבור ילדים בכל גיל, ומהווה תקופה מורכבת להתמודדות עבור ההורים, אשר בעצמם חווים משבר אישי המחייב הסתגלות והתמודדות, קבלת החלטות ומעברים.
    יחד עם זאת, חלק מהשינויים שתארת אצל בתך, מאפיינים ילדים בני גילה ומדובר בשינויים נורמטיביים. למשל, תינוקות בגיל הזה, כיוון שכבר יודעים ש"נעים יותר להיות עם אימא" (ולא "בלי אימא"), מחפשים יותר את קרבת ההורים. גם התנועתיות המתפתחת אצלם מעוררת צורך להתקרב להורה, ובו בעת גם להתחיל לנסות ולהתרחק ממנו. תינוקות בגילה גם לומדים להנות משיתוף בחוויות שלהם ועל כן כל דבר חדש שהיא רואה ומגלה, היא רוצה לחלוק איתך וזה טבעי מאוד ומתאים לגילה.
    ועדיין, מכיוון שמדובר בתקופה רגישה בה נוטים ממילא ל"עצבים רופפים", יתכן והיא חשה בשינויים ומגיבה לזה: רוצה להיות יותר עם אימא במקום אבא שנמצא פחות (מי מבניכם היה איתה יותר קודם לכן?), רוצה לישון עם אימא בבית שמכירה פחות וכדומה. גם היא מסתגלת למצב החדש וצריכה בכך עזרה.
    כמו שציינת, חשוב להיות רגישים אליה בתקופת המעבר (לא רק סביב מעברי הדירות אלא סביב השינוי כולו), ולהערכתי הצבת גבולות נוקשים אינה רלוונטית כעת (כמובן, תוך שמירה על שלומה, למשל, לא לתת לה להגיע למקומות מסוכנים עבורה). בגלל כל השינויים במשפחה, חשוב לשמור עבורה את מירב המסגרות הקבועות והמוכרות (למשל, אימך שהינה דמות מוכרת לה, חיונית כאן מאוד), מטפלת או מסגרת חינוכית וכך גם על קביעות של חפצים אהובים (למשל, לשמור על מבנה החדר שלה בבית החדש וכו').
    חשוב להיות ערים עד כמה הצורך שלה בקרבה מעיק, דבר שמאפיין הורים בתקופה זו והוא טבע , ואם כן, לפנות לייעוץ ולעזרה עבור שתיכן.
    בהצלחה רבה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ,תודה

שירלי
    04/08/2008

שלום מיכל תודה על תגובתך המעוררת מחשבה ומרגיעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו