גמילה אצל תאומים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה אצל תאומים
    יאנה
    10/08/2008

אני אמא לילדה בת 6 וגם תאומים בני שנתיים וארבע חודשים .התחלתי בגמילה לפני כחודשיים עם אחד מהתאומים- ונתקלתי בתופעה שבגן היא עושה פיפי באסלה אבל בבית היא לא מוכנה בשום פנים ואופן חשבת על הסיר או על האסלה.היא מביאה לי אפילו טיטול מהארון כדי שאני אשים לה אותו אפילו מנסה לשים אותו לבד.התאום השני מאוד רצה להוריד את הטיטול אבל אחרי חצי יום ללא טיטל-כבר דורש שאני אשים לו טיטול כל הזמן. אני רוצה לציין שהם יכולים להגיד מתי שעשו קקי כנראה זה מפריע להם -אבל הבת שכבר חודשים בגמילה יכולה לשבת על השולחן ולעשות פיפי בלי בעיה ובלי בכי כאילו זה לא מפריע לה בכלל.מה אני אמורה לעשות? עוד מעט הקיץ נגמר וכבר יהיה בעיה להוריד את הטיטול?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה אצל תאומים

הוספת תגובה

• יאנה שלום,

מיכל דביר קורן
    11/08/2008

ראשית ברצוני לחזק את הגישה שלך לפיה לכל אחד מהתאומים קצב משלו ודרך אחרת להתמודד עם תהליך הגמילה. כמו כל דבר שקשור בתאומים: השמחה כפולה אך גם ההתלבטויות, הדאגות וכדומה...תאומים גם כמובן מושפעים אחד מהשני, נמצאים בתחרות ביניהם ולכן קשה לתאר את תהליך הגמילה של האחד ללא השניה ולהיפך. ועדיין חשוב לנסות ליצור הפרדה ככול הניתן בשלב הזה כדי לפנות לכל אחד את הזמן שלו להתמודדות עם הנושא.
    אצל חלק מהילדים ישנה הפרדה בין שליטה על פיפי לבין שליטה על קקי והסדר לא תמיד זהה, וכך גם הפרדה בין השליטה בבית לבין השליטה מחוץ לבית, למשל בגן. יש הרבה ילדים שרוצים טיטול כדי לעשות בו קקי כשהם צריכים, וזה לרוב חולף אחרי תקופה קצרה. ילדים שעושים פיפי תוך כדי ישיבה על השולחן לרוב עושים זאת כי הם לא מוכנים להפסיק את מה שעסוקים בו וצריך להזכיר להם לקום ולעשות.
    חשוב להדגיש כי העובדה ש"עוד מעט הקיץ נגמר" הינה פחות רלוונטית לנושא: למרות שברור כי נוח יותר לעשות תהליך של חינוך לניקיון בקיץ כי נמצאים יותר בבית וכי אפשר להסתובב ללא בגדים (וקל יותר לנקות), ילדים רבים נגמלים בהצלחה גם במהלך שאר חודשי השנה ולכן נסי להסיר את הלחץ הזה: זה לא מועיל להם כי הם מרגישים את המתח ולא מועיל לך בגלל התסכול הכרוך בכך.

מומלץ להיעזר בספר "שנינו יחד וכל אחד לחוד" של רונית פלוטניק המסייע בהתמודדות עם סוגיות התפתחותיות אצל תאומים.

בהצלחה
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו