מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קריאת ספרים לילדה בת שנהדינה17/08/2008
שלום, בתי בת שנה וחודש , עד לעכשיו לא מראה כל עניין בהקראת סיפור , וסוגרת לי את הספר, ברצוני לציין שיש לי ילדה בת 3 שהחל מגיל קטן הייתי מקריאה לה ועד להיום לשמחתי אינה מוותרת על הקראת סיפור. האם זה מעיד על הפרעת קשב? אני צריכה לנסות להפסיק? או לנסות להתחיל שוב בגיל מאוחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דינה שלום,
מיכל דביר קורן17/08/2008לקריאת ספרים בגיל צעיר יתרונות רבים, ביניהם חשיפה לשפה לשם פיתוח של מיומנות הבנה והבעה, פיתוח של זיכרון, של תפיסה חזותית ועוד, וגם זוהי שעת פעילות משותפת הנעימה להורה ולילד. לדברייך ההתנסות עם בתך הבכורה בנושא קריאת ספרים הייתה מוצלחת, ויתכן ואת עצמך אוהבת לקרוא ועל כן חשוב ונעים לך לשתף את בנותייך באהבה זו. לפיכך, אולי את מעט מאוכזבת כשהצעירה אינה מתלהבת, אך העדר עיניין בקריאת ספרים בגיל צעיר אינה סיבה לדאגה וכמובן שכלל אינה מעידה על הפרעת קשב.
קריאת ספרים בגיל הזה הינה אמצעי להשגת מיומנויות שונות ולא מטרה לכשעצמה: האם בתך קשובה לשירים שאת שרה לה ולסיפורים שאת מספרת לה בעל-פה? האם היא משתפת איתך פעולה במשחק משותף אחר? האם היא מתרכזת במשחק כלשהו לאורך זמן בהתאם למצופה בגילה? האם היא מראה הבנה לשפה בהתאם לגילה ומתחילה להתנסות בהפקה של מילים ראשונות?
אין שום סיבה להתעקש על קריאה מתוך ספר אם היא מאבדת סבלנות וזוהי אינה חוויה מהנה עבורכן . תוכלי למצוא פעילות אחרת הנעימה לשתיכן, המתאימה אולי למזג השונה שלה בהשוואה לזה של אחותה, והמשיכי לנסות מפעם לפעם לחזור לנושא הספרים. תחומי העיניין של ילדים צעירים משתנים במהירות ואולי בעוד שבועות או חודשים בודדים היא תפתיע. וגם אם לא, ישנם ילדים רבים עם מיומנויות קשב מצויינות שאינם אוהבים ספרים.
קריאה נעימה...
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)