גמילה מקקי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מקקי
    אור
    20/08/2008

בני בן 3, גמול מחיתולים כבר 8 חודשים. פיפי עושה רק בשירותים, ואין בעיה גם בלילה. הבעיה היא עם הקקי. הוא עושה רק בתחתונים, למעט פעמים בודדות שהסכים לעשות בשירותים(וזאת לאחר שהשארתי אותו בלי תחתונים ולא היתה לו ברירה והוא ביקש). הוא ילד חכם מאוד ופיקח, הוא יודע טוב מאוד שצריך לעשות בשירותים ואומר זאת בעצמו. ובכל זאת עושה רק בתחתונים. בזמן האחרון הוא אפילו עושה מזה בדיחה וצוחק אחרי שהוא עושה. ניסינו הכל וכלום לא עוזר. אני כבר לא יודעת מה לעשות ומה להגיד, הוא מבין שזה לא בסדר ואחרי שעושה בתחתונים הוא אומר שזה מסריח ומגעיל. אני כבר מיואשת, עבר זמן רב ואיני יודעת מה לעשות. אודה לעזרתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מקקי

הוספת תגובה

• המנעות מעשיית צרכים

אודט בוקאי
    20/08/2008

שלום לאור
    את מתארת התנהגות שהיא שכיחה יחסית בגילאים אלו ובעיקר אצל בנים:גמילה מפיפי ותהליך ממושך יותר של גמילה מקקי. יש כמה השערות לכך. האחת היא פחד שילדים מפתחים מכך שבישיבה על האסלה הם עלולים ליפול ולהישאב יחד עם המיים שיורדים באסלה. השנייה היא שהקקי שניתק מהגוף ונופל לאסלה, נתפס עבורם כחלק מהגוף שלהם שניתק ולכן השארותו בתחתונים אינה מאיימת. סיבה נוספת יכולה להיות לא קשורה כלל לפחד מאסלה אלא לסוג של מאבקי שליטה, בהם הילד מכריז בפני הוריו כי הגוף שלו ומה שהוא מייצר הם ברשות עצמו, כתגובה לחוסר שליטה שהילד חווה במהלך היומיום בתחומים אחרים. איני מכירה מספיק את בנך ולכן את תוכלי לבחור בהשערה המתאימה לך.
    תארת מספר הצלחות בהן בלית ברירה בנך נאלץ לעשות קקי בשירותים:האם זה היה מלווה במתח רב מבחינתו?איך הגיב להצלחתו בסופו של דבר? אם הסיטואציה לא הייתה מתוחה, אין זה פסול לאלץ ילד להתמודד עם חרדותיו ולהיפך. זה עשוי ללמד אותו שמה שכל כך חשש ממנו לא קרה ולשבור את מעגל ההמנעות.
    כשאת אומרת שניסיתם הכל, למה הכוונה? חשוב להתמיד בשיטה מסוימת על מנת לנסות להבין את תגובותיו של הילד, מה עוזר ומה פחות.
    נשמע שגם אתם כהורים וגם בנך סובלים מהמצב, אך עם זאת העובדה כי בנכם מתלונן על הקקי המסריח והמגעיל ולא מתעלם מנוכחותו בתחתונים, מחזקת את ההשערה כי יש לו מוטיבציה לשנות את המצב ולא רק לכם.
    אני מציעה שלא תוותרו ותנסו כל יום מחדש ללכת עם בנכם לאסלה לשבת מספר דקות (לא יותר מחמש-עשר דקות) במועד בו אתם מניחים שהוא עשוי לעשות צרכיו. לנסות להנעים כמה שיותר את האווירה ולהסיח דעתו מהמתח, לקחת ספר קצר, צעצוע אהוב, לשיר שיר וכו'.. וגם אם אין הצלחה לומר שמחר תנסו שוב. אם את מרגישה שאת מתוחה ומיואשת מדי, רצוי לגייס גם את בעלך.
    ולבסוף, אם אין מגמת שיפור, כן מומלץ לפנות בעוד מספר חודשים לייעוץ והכוונה על מנת להקל על מצוקתכם.
    בהצלחה
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אור
    21/08/2008

תודה רבה על תשובתך המפורטת. לשאלתך- כשעשה את צרכיו בשירותים הוא דווקא שמח מאוד , ולא היה מתוח או חרד. ברגע שהיה ללא תחתונים והרגיש שזה עומד לצאת, הוא ביקש ללכת לשירותים ורץ בהתלהבות. אבל כשהתחתונים עליו הוא מעדיך לעשות את צרכיו בתחתונים. הוא באמת מודע לכל שזה לא בסדר. ואפילו כשמשחק עם בובות הוא אומר להם :"אתה לא תקבל הפתעה כי עשית קקי בתחתונים". הוא גם מבטיח לי כל יום אני מהיום עושה רק בשירותים, אבל זה לא ממש קורה. מקווה שזה באמת יסתדר בקרוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו