בת שנה ושמונה -הופעת בעיות שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שנה ושמונה -הופעת בעיות שינה
    מורן
    01/09/2008

שלום רב , אני אמא לפעוטה בת שנה ושמונה חודשים , לפני כשבועיים העברנו אותה מלול( מיטת תינוק ) למיטת מעבר(אני נמצאת בהריון מתקדם ורצינו להעביר את הקטנה למיטת מעבר כדי שלא תרגיש "נישול "כאשר נצטרך את מיטת התינוק ). השבוע הראשון עבר יחסית בקלות למעט בכי קל בשעת ההירדמות , אבל לא משהו ממושך . יש לציין שבמיטת התינוק , היא נרדמה ללא בעיה לאחר טקס קבוע ואף ישנה לילה שלם ללא התעוררויות ובכי . בשבוע האחרון , היא אינה מוכנה להירדם לבד ואף מתעוררת מס פעמים בצרחות( לפעמים נראה שהיא מתעוררת מחלום ) במהלך הלילה , היא יורדת מהמיטה ופשוט רצה לעברנו . היא לא מוכנה להישאר לבד בחדר וברגע שאנחנו יוצאים הצרחות מתחילות שוב ונמשכות זמן רב . בהתחלה ניסינו לתת לה לבכות ולקח המון זמן עד שהיא התייאשה , זה מאוד תיסכל אותנו וגרם לנו להרגיש שאנחנו עושים משהו לא נכון ,במיוחד בהתחשב שהיום היא גם מתחילה גן חדש . לאחר התייעצות עם הגננת החדשה , החלטנו לא לתת לה לבכות ולהיות איתה בחדר , לתת לה הרגשת ביטחון גם בהרדמה וגם במהלך הלילה כאשר היא מתעוררת . רציתי לקבל את חוות דעתכן המקצועית בנושא, על מנת שנעשה את הדבר הנכון ביותר עבורה ולא נגרום להרגלים "רעים" מיותרים .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום למורן,

מיכל דביר קורן
    02/09/2008

ראשית ברצוני לחזק אותך על הבחירה להפריד את המעבר למיטה החדשה הן מהכניסה לגן והן מהלידה הצפויה. זוהי החלטה שנראית לי נכונה כיוון שחשוב לתת ל"אירוע" שכזה את הזמן והמקום שלו, להסתגל בהדרגה ולאפשר מרחב לנסיגות שמתרחשות, באופן טבעי, כמו בכל רכישה של שלב התפתחותי חדש. כניסה לגן חדש (היכן הייתה קודם לכן?) הינה אירוע משמעותי מעין כמוהו עבור ילדה צעירה, אירוע אשר דורש אינספור הסתגלויות מצידה ומחייב ביטחון במערכות התמיכה שקיימות. לא כל שכן לגבי הלידה הצפויה (מתי?): זהו אירוע שעומד להיות השינוי המשמעותי ביותר שבתך חוותה מעודה, כיון שפרט לקבלת אח או אחות, היא עומדת "לקבל" פחות אימא ואבא.

ועתה בנוגע לנושא השינה: מכיוון שבתכם מתמודדת כעת עם שינויים משמעותיים כל כך בו-זמנית, קשה לדעת מה הגורם להתעוררויות שלה. ייתכן שהן קשורות במעבר למיטה שאומנם תחילה "עבר" חלק אך עכשיו, כשהיא מעכלת את השינוי חלה נסיגה ; ייתכן שזה קשור לכניסה לגן שבוודאי מדוברת איתה בימים האחרונים, בליווי הציפיות הרלוונטיות ("יהיה לך כיף בגן", "את תישארי לישון עם הילדים" וכו') ; ומעל הכל, ייתכן שזהו סימפטום מבשר להתמודדות שלה עם הלידה הצפויה. גם אם היא אינה מבינה את המשמעות האמיתית של העיניין בהיותה פעוטה צעירה, היא בוודאי מרגישה את ההתרחשויות בבית, את ההכנות, ההתרגשות והציפיה, ובוודאי ערה לדיבורים על הנושא שנשמעים בבית ואולי אף בשיחות איתה (האומנם?).

ולפיכך, למרות שאנו לא יודעים מה הגורם להתעוררויות - אולי זה אף אחד מהנ"ל ואולי כולם יחד - ברור שבתכם כנראה צריכה אתכם עכשיו יותר, גם במהלך הלילה ,זאת למרות שהיא כבר מסוגלת להירדם לבד ולישון ברציפות. אני תומכת בהמלצת הגננת להישאר לידה עד שהיא חוזרת לישון ואני מאמינה שכאשר דברים אחרים בחייה ייכנסו לשגרה מחודשת, גם הרציפות שבשינה תשוב לקדמותה. חשוב להעניק לה את מירב הביטחון והעיקביות בתקופה בה מתרחשים שינויים רבים שעליה להתמודד עימם ולכן גם אם היא רצה למיטתכם בלילה נסו להחזיר אותה למיטה שלה בעדינות ולסייע לה להירדם חזרה. אין סיבה שתקופה כזו תהפך להיות "הרגלים רעים". גם לנו, המבוגרים, יש תקופות בהן אנו ישנים פחות טוב בגלל שאנחנו מוטרדים מכל מיני דברים, אך ילדים שמתעוררים מתקשים לחזור ולהירדם ללא סיוע.

בהצלחה רבה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיכל , תודה רבה על תשובה המפורטת !

מורן
    02/09/2008

חיזקת אותנו מאוד . אני אמורה ללדת בעוד כחודשיים ובהחלט יש המון דיבורים בבית סביב התינוקת החדשה , הגן החדש ובכלל כל הדברים החדשים בחיינו, דבר שבטוח יוצר בלבול , התרגשות ופחד אצל הקטנה ! שוב , תודה רבה על העזרה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו