מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיול עם או בלי התינוקשרון02/09/2008
שלום, אנו מתכננים טיול בן שבועיים וחצי למרוקו בחגים בני בן שנה וחצי ואני מאוד מתלבטת באם לקחת אותו איתנו או לא. האם פרידה כה ארוכה מאיתנו עלולה להזיק לו (גם אם נשאר עם סבא וסבתא אותם רואה הרבה)? יש שאומרים שעדיף לו להישאר כאן ולא להיות "מטולטל" ויש שאומרים שבשופ פנים ואופן אסור להיפרד מהילד לתקופה כה ארוכה כי יפתח חרדות לתשובה מהירה אודה, המבולבלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידות ממושכות בגיל הרך
אודט בוקאי02/09/2008שלום שרון
אם המצב הוא כפי שאת מתארת, "טיול ממושך עם או בלי התינוק"-אני מצדדת בטיול עם בנכם התינוק, מתוך המחשבה שהצורך, שלא לומר, התלות הרגשית והפיזית של תינוק בהוריו בגיל זה חזקה פי כמה מהצורך שלו בשמירה על שגרה, גם אם מטפלות בו בתקופה זו דמויות מוכרות כמו סבא וסבתא. יכולת החשיבה של בנכם בגיל זה אינה מאפשרת לו להתנחם בידיעה שאתם נעדרים לשבועיים וחצי ותחזרו. הוא אינו יכול להרגיע את חרדת העלמותכם בשיחה טלפונית עמכם או בהסבר מילולי מסבא וסבתא שאמא ואבא נסעו ויחזרו. תפיסת הזמן שלו גם היא אינה מאפשרת לו לכמת את הזמן ולדעת שלא נעלמתם לו לנצח. בסביבות גיל 3-4 מתפתחת יכולת החשיבה הסימבולית וילד יכול לעמוד בתסכול של העדרות הוריו לתקופה ממושכת באמצעות שיחה, יכולת הניבוי-אמא ואבא נסעו פעם וגם חזרו, טבלת ייאוש וכו'..
אני לא מכירה אתכם ואת הצורך שלכם בנסיעה-האם כמשאלה לשבירת שיגרה ואז נסיעה עם בנכם יכולה להיות חוויה מהנה, או מתוך משאלה לבלות יחד כזוג? במצב זה, הייתי מציעה לכם לשקול לדחות טיול מעין זה בשנה- שנתיים או לנסות להמיר אותו לעת עתה בנסיעות תכופות יותר לטיולים זוגיים קצרים יותר.
את בנכם אני לא מכירה (האם נרדם בכל מקום?איך מגיב לנסיעות ממושכות ברכב?האם מסתגל היטב לשינויים בסביבה, מורגל בטיולים מחוץ לבית?)אבל באופן כללי טיול שכולל תינוק צריך לקחת בחשבון את צרכיו ככל שניתן,מבחינת משך הנסיעה ברכב, הגעה בשעה סבירה ליעד בסוף יום טיול, בדיקה מראש באילו מקומות ניתן להזמין לול מראש..חשוב שתכינו את עצמכם נפשית שמדובר בטיול אחר לגמרי (עם תינוק מאשר בלי). זאת בהחלט עשויה להיות חוויה, אבל מסוג אחר...
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)