מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שני ילדים - שתי שאלות.מיכל02/09/2008
שלום, בתי בת 11 חודשים. היא "דבק" אלי.... בבוקר היא עם מטפלת (היתה איתי עד גיל 9 חודשים), אני עובדת חצי יום וחוזרת הביתה כשהיא ישנה שנת צהריים. מהרגע שקמה- לא עוזבת אותי. בקושי על הרצפה, בקושי משחקת עם עצמה. רק עלי. גם כשאנחנו בחוץ, בגינה או בחברת ילדים אחרים. זה קשה לי מאד וגם מטריד מבחינת ההתפתחות שלה! היא בקושי זוחלת על 6 (רק גחון) ולא מתיישבת בעצמה. איך להתנהג איתה? כשהיא עם אבא שלה היא פחות נדבקת אליו. בני בן 3 וחודשיים. נשאר השנה באותו גן- גן פרטי, וזו השנה השלישית בה הוא בגן זה. בשנה הראשונה נכנס אחרי פסח, בגיל שנה ו-10 חודשים, המשיך לשנה שאח"כ עם אותה קבוצה ואותה גננת. השנה הוא עבר לקבוצת ה"בוגרים" (טרום-טרום חובה), עם גננת חדשה (ומוכרת). רוב הילדים שהיו איתו בשנה שעברה עזבו (הגדולים ממנו), והגיעו חדשים. יש בערך 4-5 ילדים שהם סביב הגיל שלו (+- חודש), השאר קטנים בכמה חודשים, ואני חושבת שכולם מעל שנתיים וחצי. הוא מחפש כל הזמן את החברים הישנים שלו, וכשאני אומרת שהלכו לגן חדש, גם הוא רוצה גן חדש... האלטרנטיבה היא גם עירייה, בקבוצה של 35 ילדים (בגן הנוכחי יש 14), ואני מאמינה שרובם המכריע יהיו גדולים ממנו בכמה חודשים. מתלבטת אם בחרתי נכון..... מצד אחד ברור שהוא לא באמת יודע מה הוא מבקש כשהוא רוצה גן חדש, מצד שני אני תוהה אני אם אני לא מפספסת משהו.... אולי הוא משדר לי שמיצה את הגן? התלבטות. תודה רבה מראש! :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת המשך בקשר לקטנה
מיכל02/09/2008אנחנו נוסעים בעוד שבועיים לסופ"ש זוגי לשלושה ימים (שישי-ראשון). לראשונה מאז שהיא נולדה. הילדים ישארו אצל סבא וסבתא האהובים, ובמסגרות הרגילות. האם זו נוראי לעשות לה את זה, בגילה? (לגדול אני לא דואגת)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום למיכל
אודט בוקאי03/09/2008אתחיל עם הקטנטונת-חשוב להבין האם היא צמודה גם למטפלת בשעות שהיא איתה או שהיא משחקת? האם כשאת יושבת איתה לשחק היא כן משתפת פעולה ומגלה עניין והנאה? באופן כללי, יכולת המשחק תלויה גם בהתפתחות המוטורית והקוגניטיבית אבל גם בתחושת בטחון. יש תינוקות בגיל זה שזקוקים שישבו איתם ויש כאלה שמספיק שההורה נמצא בטווח ראייה על מנת שיחקרו את הצעצועים בבטחון. העובדה שבתך עדיין לא התיישבה גם מפריעה לה באיזשהו אופן לחקור צעצועים ולשחק עימם מאחר שבתנוחה על הגחון יכולת החקירה מוגבלת ושתי הידיים אינן פנויות כמו בישיבה ויש נטייה להתעייפות מהתנוחה לאורך זמן. בנוסף, יכול להיות שחלק ממהצמדות של בתך נובע מהצורך שלה בבלעדיות עלייך ובמאבק על תשומת הלב שלך מול אחיה הגדול וזה אופייני לילד שני.
חסר תיאור של ההתפתחות של בתך בשאר התחומים-התפתחות שפתית, קוגניטיבית, תקשורתית וכו'.
בכל אופן הייתי מציעה לך להתייעץ עם פיזיותרפיסטית על מנת להבין מה מונע ממנה להתיישב ולהתקדם לזחילה על שש. יתכן שהיא זקוקה למעט חיזוק בתחום המוטורי שבהמשך ישפיע על התקדמות ביתר התחומים, יכולת משחק, בטחון עצמי וכו'.
לגבי בנך, ראשית אפנה אותך לאחת התשובות שעניתי בנושא בחירת מסגרת, אולי יהיו שם דברים רלוונטים עבורך( רק שימי לב שמדובר שם בגילאים גדולים יותר). שנית, אני נוטה לחשוב שקבלת החלטה נכונה. יש תרומה רבה בלהיות שנה נוספת בגן בתור בוגר-מבחינה קוגניטיבית, אותן הפעילויות והתכנים שנחשף להם בשנה הקודמת ייקלטו השנה ברבדים נוספים ויעמיקו את הבנתו. לא כל שכן אם הגננת חדשה יש לה תשומות חדשות משלה.בנוסף, בנך יתנסה במעמד הבוגר בגן, דבר שיחזק את בטחונו העצמי. ואני מכירה כמה גנים שהפכו את זה לפרוייקט של חונכים, בו לכל ילד צעיר יש חונך בוגר. איני מכירה את בנך, האם הוא בוגר לגילו או בהתאם לגילו מבחינה רגשית, אך גיל שלוש הוא בהחלט גיל שבו עדיין יכולים להנות ממסגרת של חממה כמו גן פרטי עם מספר קטן של ילדים ואפשר לחכות שנה נוספת עם המעבר לגן עיריה. בנך בשלב זה עסוק בפרידה מחבריו וחשוב לתת לזה מקום ולומר לו שאכן זה עצוב כשנפרדים. אם מדובר בקשרים מאוד משמעותיים חשוב גם לנסות לשמר אותם במינון מסוים אחהצ, אך לא בשלב הראשון על מנת לא לבלבל אותו. אפשר גם לעודד אותו בכך שהוא עשוי להפגש איתם מחדש בהמשך הדרך במסגרות העירוניות השונות. במקביל, רצוי לעודד אותו לקשור קשרים עם הילדים שנשארו ולהעביר לו מסר שאתם סומכים עליו שימצא לעצמו חברים חדשים. בסך הכל פער הגילאים שאת מתארת אינו כה גדול-פחות מחצי שנה.
ולגבי החופשה שלכם-אני ממליצה בחום שתקחו לעצמכם זמן איכות זוגי, שיחזק את הקשר ביניכם ויאפשר לכם לחזור לילדכם כהורים עם כוחות מחודשים, ודאי כשמדובר בשלב לא קל בו בתך צמודה אלייך. כמה טוב שיש סבא וסבתא שמפרגנים לכם חופשה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)