זקוקה לעצה דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוקה לעצה דחוף
    אסנת
    04/09/2008

זקוקה לעצה דחוף! לפני כשעה נאלצתי בצער רב להרדים את כלבתי בת ה13 שהיתה חולה בסרטן, יש לי ילדה בת 3.5, איך אני מספרת לה? הכלבה היתה די בסדר בזמן האחרון (עייפה וזקנה) וכל הסיפור קרה בימים האחרונים, התחילה לדעוך, אך הילדה לא שמה לב כל-כך כיוון שהיא לא היתה משחקת איתה וכו', הכלבה היתה זקנה וכל מה שעשתה זה צרכים בגינה הקרובה ואוכל. אני די שבורה, עברתי הרבה עם הכלבה הזו, אך עכשיו הכי חשוב לי איך מספרים לילדה בלי ליצור טראומה אצלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעצה דחוף

הוספת תגובה

• שלום אסנת,

דפנה תייר
    05/09/2008

ראשית - אני משתתפת בצערך ובאבלך. כבעלת כלבים בעבר ובהווה, נאלצתי גם אני לעבור את החוויה הלא קלה הזו. כל מי שאוהב כלבים יודע שזהו תהליך של אבל שיש בו עצב רב.
    מה שיכול לעזור הוא להתנחם בכך שהכלבה לא נאלצה להמשיך ולסבול ואפשר היה לגאול אותה מיסוריה, ומי שמתאים לו יכול לקוות שהיא בעולם טוב יותר עכשיו.
    לא בכדי אני מתייחסת קודם לכל אל האבל שלך. את אמנם דואגת לבתך, אך עלייך לדאוג גם לאמה: מותר לך לחוש עצובה ולהתאבל בדרך שמתאימה לך.
    יחד עם זאת את צודקת באינטואיציה שלך שיש להבדיל בין התחושות שלך לאלו של הילדה. לפי תיאורך מתקבל הרושם שבתך לא היתה קשורה מדי אל הכלבה. לכן אני מניחה שעבורה חוויית הפרידה או ההיעלמות של הכלבה לא תעורר רגשות קשים או סוערים מדי. אני חושבת שתעשי נכון אם גם בנוכחות בתך תבטאי את הצער שלך באופן מתון, וזאת על מנת מחד - להדגים התמודדות עם מצבים המעלים רגשי עצב, ומאידך - באופן כזה שלא יעיק על ילדתך.
    עם זאת אני מניחה שבתך גם חשה משהו. היא בוודאי היתה רגילה לנוכחות של הכלבה בבית, על כל מה שזה אומר. לכן יש מקום להתייחס להיעלמות שלה מהבית. אך בחני לפני הכל עד כמה הכלבה בכלל חסרה לה: האם היא שואלת עליה? מה היא שואלת? האם היא מעלה השערות לגבי היעלמותה?
    גם לנו המבוגרים קשה עם הבנת מושג המוות, על אחת כמה וכמה לילדים. עלינו לזכור שבתך נמצאת בשלב החשיבה הקונקרטית ולכן אין טעם רב בהסברים מופשטים. נסי להיצמד למידת הענין שהיא מגלה בהיעלמות הכלבה ואל תעמיסי עליה הסברים ותיאורים שאין לה ענין או צורך בהם.
    עלינו להיזהר עם קשירת מושגי מחלה וזיקנה למוות (הכלבה מתה כי היא היתה חולה/זקנה) שכן ילדים עושים הקשרים ישירים ואז אם מישהו בסביבתם חולה או זקן - מבחינתם זה עלול להתקשר מיידית לאפשרות של מוות קרוב.
    אני מציעה שתחשבי בעצמך, על פי היכרותך את ביתך, על הסבר שאינו שקרי, גם אם אינו כל האמת. הסבר שיניח את דעתה.
    מה דעתך על ההסבר הבא, שעשוי להיות מספק לעת עתה, שבו תאמרי לביתך שהכלבה היתה זקנה וחולה ולכן לקחת אותה לרופא. הוא טיפל בה וכעת היא כבר לא סובלת. היא במקום אחר שמתאים לכלבים זקנים וחולים, שאינך יודעת בדיוק היכן הוא (מה שבסופו של דבר נכון. מיותר לתאר את הכלבה בשמיים ובטח לא רצוי לדבר על קבורתה באדמה), ומשם היא כבר לא תחזור יותר.
    והכי חשוב: נסי להקרין תחושה שעם כל הצער והכאב שבפרידה, את גם מקבלת אותה ומשלימה עימה.
    מאחלת לך התאוששות מהירה,
    דפנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מודה לך מקרב לב

אסנת
    05/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו